Biskvīts nedaudz piededzis 4


Šādā gadījumā visu, kas aizdomīgi tumšs un rūgts, bez žēlastības nogriež, bet pārējo lieto, kā iecerēts, bagātīgāk dekorējot ar putukrējumu vai krēmu.

Reklāma
Reklāma

Biskvīts nedaudz par sausu

RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā 207
Lasīt citas ziņas

Ja mīklā iejaukts kakao vai rieksti, dažkārt biskvīts ar šādām piedevām izrādās par sausu. Tad to var piesūcināt ar sulu, kafiju, rumu, vīnu, konjaku vai liķieri, atkarībā no tā, kas iecerētajai tortei šķiet piemērotāks.

Kakao biskvīts, tumšs un rūgtens, lieliski der ziemīgām tortēm ar kanēli, riekstiem, ķiršiem vai šokolādi. To pagatavo pēc tās pašas receptes kā gaišo, miltiem un cepampulverim pievienojot arī 2 ēdamkarotes kakao pulvera (dubultajam biskvītam arī kakao liek divreiz vairāk).

Kakao biskvīts sadrūp

CITI ŠOBRĪD LASA

Tā nav neglābjama katastrofa, jo no sadrupušā biskvīta var pagatavot desertu (īpaši tas varētu iepriecināt bērnu viesību dalībniekus).

Sadrupināts tas izskata ziņā neko daudz neatšķiras no irdenas zemes, tādēļ labi iederas radošos eksperimentos. Bet, papildināts ar plūmju, aprikožu vai kādu citu ievārījumu, likts augstā deserta traukā un garnēts ar krietnu devu saldējuma un rīvētas šokolādes, tas drīzāk gan liecinās par cepēja uzvaru, nevis neveiksmi.

Cits veids, kā izmantot sadrupušu tumšo biskvītu, ir izcept vēl vienu biskvītu – bez kakao pulvera – un ķerties pie šokolādes kūkas radīšanas. Gaišo biskvītu liek par pamatni, savukārt sadrupušo sajauc ar atdzesētu kafijas pudiņu.

Sagatavots pēc izdevuma “Svinam mājās”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.