Psihoterapeits: sazinieties uzreiz, kad noticis kas labs vai skumjš 0

Lai saglabātu tuvas attiecības ar mīļajiem, kas dzīvo ārzemēs, terapeits Gatis Bušs un mobilo sakaru operators Amigo iesaka:
– Ir svarīgi būt pieejamam. Katrās attiecībās ir būtiski, lai mīļais cilvēks zina, ka esam tam pieejami jebkurā brīdī. Un otrādi.
– Ja tuviniekus ilgstoši šķir attālums, vēlams ieviest regulāru sazināšanos kā rituālu un darīt to labāk biežāk nekā retāk. Piemēram, ja sazvanāties tikai reizi mēnesī, emocijas par kādu notikumu var būt jau noplakušas un notikumi zaudējuši aktualitāti. Līdz ar to, sazinoties reti, ar laiku īsti vairs nav ko otram pastāstīt.
– Ieteicams sazināties uzreiz – tiklīdz ir noticis kas labs vai ja ir kādas skumjas. Ir svarīgi dalīties ar to, kas ar jums notiek, bet ir svarīgi, ka to var izdarīt tieši brīdī, kad šīs emocijas ir aktuālas.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Situācija mainās pa stundām!” Saņemti divi pilnīgi pretēji ziņojumi no frontes. Kurš melo?
Gatavo Krieviju konfliktam ar NATO: atklāj, kāpēc Putins atlaida Šoigu un viņa vietā amatā iecēla Kremļa ekonomistu
VIDEO. Latviešu puisis Zigmunds kopā ar māti nolēmuši pārcelties uz Baltkrieviju un iegādāties tur īpašumu: “Meklēs labāku dzīvi” 314
Lasīt citas ziņas

Amigo apkopotie dati liecina, ka Latvijā dzīvojošie ikdienā arvien vairāk zvana tuviniekiem uz ārzemēm. Populārākie zvanu galamērķi Amigo Zemcenu tarifa ārzemēm klientu vidū ir Krievija un Lielbritānija. Apkopojot gada laikā veiktos zvanus uz austrumu kaimiņvalsti, sanāk turpat 1500 dienas jeb aptuveni četri gadi. Savukārt telefonsarunās ar tuviniekiem Lielbritānijā Amigo klienti ik gadu pavada vidēji 21 361 stundas jeb 890 dienas, jeb 2,4 gadus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.