Kāpēc alumīnija folijai viena puse spīdīga, bet otra matēta? Kā to pareizi jālieto? 1

Vai esat kādreiz aizdomājies, kāpēc folijai ir spožā un blāva puse? Kuru pusi jālieto, gatavojot ēdienu, lai panāktu vislabāko rezultātu?

Reklāma
Reklāma

Mīts

Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 156
Kokteilis
Magnētiskās vētras 2024. gada aprīļa beigām – visbīstamākās dienas
Lasīt citas ziņas

Ir dzirdēts, ka matētā puse labāk vada siltumu, jo tā it kā ir ar gludāku virsmu. Citi savukārt pārliecināti, ka spīdīgā puse pārklāta gaļai vai zivīm liek tām izcepties kraukšķīgākām. Izrādās, tās visas ir iedomas! Dažādajām folijas pusēm nav atšķirīgu īpašību un funkciju. Tās ir atšķirīgas vienīgi ražošanas procesa dēļ. Jā, tiešām tik vienkārši.

Ražošanas process

Foliju ražošanas laikā slīpē. Tas ir process, kurā ar siltuma un spiediena palīdzību, folija tiek izveidota vajadzīgajā biezumā. Vienlaikus tiek frēzēti divi folijas slāņi, kas savstarpēji saskaras viens ar otru. Ja to neievērotu, ražošanas procesā folija plīstu. Blāvā puse ir tā, kas veidojas, slīpēšanas brīdī, saskaroties divām metāla loksnēm. Spīdīgā ir slīpētā puse. Folija savu funkciju pilda vienādi, neatkarīgi no tā, kuru pusi izmantojat.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.