Kāpēc alumīnija folijai viena puse spīdīga, bet otra matēta? Kā to pareizi jālieto? 1

Vai esat kādreiz aizdomājies, kāpēc folijai ir spožā un blāva puse? Kuru pusi jālieto, gatavojot ēdienu, lai panāktu vislabāko rezultātu?

Mīts

Veselam
Ko nedrīkst lietot kopā ar kafiju: pētnieki izceļ piecus bīstamus pārtikas produktus
“Notiek kaut kas nepatīkams” – Polija izslēgta no miera sarunām Londonā
Kokteilis
Numerologi nopludinājuši laimīgo sarakstu: šajos četros datumos dzimušajiem Ugunīgā Zirga gads būs neprātīgi veiksmīgs
Lasīt citas ziņas

Ir dzirdēts, ka matētā puse labāk vada siltumu, jo tā it kā ir ar gludāku virsmu. Citi savukārt pārliecināti, ka spīdīgā puse pārklāta gaļai vai zivīm liek tām izcepties kraukšķīgākām. Izrādās, tās visas ir iedomas! Dažādajām folijas pusēm nav atšķirīgu īpašību un funkciju. Tās ir atšķirīgas vienīgi ražošanas procesa dēļ. Jā, tiešām tik vienkārši.

Ražošanas process

Foliju ražošanas laikā slīpē. Tas ir process, kurā ar siltuma un spiediena palīdzību, folija tiek izveidota vajadzīgajā biezumā. Vienlaikus tiek frēzēti divi folijas slāņi, kas savstarpēji saskaras viens ar otru. Ja to neievērotu, ražošanas procesā folija plīstu. Blāvā puse ir tā, kas veidojas, slīpēšanas brīdī, saskaroties divām metāla loksnēm. Spīdīgā ir slīpētā puse. Folija savu funkciju pilda vienādi, neatkarīgi no tā, kuru pusi izmantojat.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.