Foto – Aija Geida

Kāpostu zupa ar kumīnu atslodzei vēderam pēc brīvdienām 0

Sastāvdaļas
• ⅓ vidējas kāpostgalvas
• 2 lieli burkāni
• 100 g žāvētas desas
• Paprika
• 3 ēdamkarotes tomātu mērces
• 2 ēdamkarotes sviesta
• 2 l ūdens
• Tējkarote kumīna
• ⅓ tējkarotes kurkumas
• Ēdamkarote rīvēta svaigā ingvera
• Ēdamkarote žāvētu pētersīļu
• ½–1 tējkarote sāls

Kokteilis
Tā tik ir satikšanās! Guntara Rača neatzītie bērni Ziemassvētkos piedzīvojuši negaidītu brīnumu
Stiprais vējš neatkāpjas: glābēji saņēmuši desmitiem izsaukumu par vētras radītajiem postījumiem 33
Veselam
Pārsteigti pat paši zinātnieki: tava dibena forma atklāj, vai tev draud kāda nopietna slimība
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Kāpostu un papriku sagriež mazos gabaliņos, burkānus un desu – salmiņos. Pannā izkausē sviestu, pievieno garšvielas un apcep kāpostus, līdz tie zeltaini brūni. Katlā uzvāra ūdeni, pieliek kāpostus, burkānus un pavāra astoņas minūtes. Tad pieber papriku, sāli un vāra vēl piecas minūtes. Beigās pieliek tomātu pastu, smalki sagrieztu žāvētu desu, pētersīļu lapiņas – un virums gatavs. Kumīns un ingvers zupai piešķir mazliet austrumniecisku garšu. Ja kumīns nepatīk, to var aizvietot ar ķimenēm.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.