Foto – Aija Geida

Kāpostu zupa ar kumīnu atslodzei vēderam pēc brīvdienām 0

Sastāvdaļas
• ⅓ vidējas kāpostgalvas
• 2 lieli burkāni
• 100 g žāvētas desas
• Paprika
• 3 ēdamkarotes tomātu mērces
• 2 ēdamkarotes sviesta
• 2 l ūdens
• Tējkarote kumīna
• ⅓ tējkarotes kurkumas
• Ēdamkarote rīvēta svaigā ingvera
• Ēdamkarote žāvētu pētersīļu
• ½–1 tējkarote sāls

Kokteilis
TESTS. Decembra laimes cepumiņi: izvēlies vienu un saņem mazu pareģojumu pirmajam ziemas mēnesim
Kokteilis
Ko jums nesīs 2026. gads: prognoze pēc konkrētā dzimšanas datuma
Krimināls
Slaktiņš Kauņā. Nogalinātas divas jaunietes, trešo – nepaguva; pilsētnieki kopējiem spēkiem “medī” maniaku 26
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Kāpostu un papriku sagriež mazos gabaliņos, burkānus un desu – salmiņos. Pannā izkausē sviestu, pievieno garšvielas un apcep kāpostus, līdz tie zeltaini brūni. Katlā uzvāra ūdeni, pieliek kāpostus, burkānus un pavāra astoņas minūtes. Tad pieber papriku, sāli un vāra vēl piecas minūtes. Beigās pieliek tomātu pastu, smalki sagrieztu žāvētu desu, pētersīļu lapiņas – un virums gatavs. Kumīns un ingvers zupai piešķir mazliet austrumniecisku garšu. Ja kumīns nepatīk, to var aizvietot ar ķimenēm.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.