Ēdieni restorānā “Terase”, Pūre, Tukuma novads.    09/12/2015 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/
Ēdieni restorānā “Terase”, Pūre, Tukuma novads. 09/12/2015 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/
Valda Semjonova foto

Padomi reņģu gatavošanā 0

• Reņģes ir visai treknas zivis – tās satur labās taukskābes, kas nepieciešamas sirds un asinsvadu slimību profilaksei.

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

• Veselīgu ēdienu var pagatavot, reņģes sautējot ar visām asakām tik ilgi, līdz mīkstas. Asakas ēdienam papildus dod kalciju, jodu un fosforu.

• Gatavojot reņģes, jāizvairās no pārmērīga sāls daudzuma un pārliekas cepšanas.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Zivi cepot mīklā, tā tiek pasargāta no karstās eļļas, kā arī zivs saglabā sulīgumu.

• Ja miltus mīklai iejauc pienā, mīkla būs mīkstāka, ja alū – kraukšķīgāka.

• Zivs jāliek mīklā tieši pirms cepšanas.

• Ja zivs būs saldēta, mīkla nelips klāt. Tas arī nenotiks, ja tai būs atstāta āda.

• Zivju cepšanai iesaka izmantot dārzeņu eļļu, sevišķi rapšu eļļu. Laba ir arī saulespuķu eļļa, bet bez specifiskās smaržas un garšas.

• Optimālā cepšanas temperatūra ir +180 …+200 °C. Ja temperatūra būs augstāka, eļļa sāks dūmot.

Stāsta Pūres restorāna “Terase” šefpavārs NAURIS HAUKA.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.