Karija zupa ar rīsu nūdelēm un turku zirņiem 4

Sastāvdaļas
2 ēdamk. rapšu eļļas
1,5 l dārzeņu vai vistas buljona
240 g konservētu turku zirņu bez šķidruma
2 lieli kubiņos sagriezti burkāni (var ņemt arī citus dārzeņus – cukīni, brokoļus, ķirbjus)
2 ēdamk. karija pastas (var nepievienot)
1 smalki sakapāts sīpols
1 smalki sakapāta ķiploka daiviņa
250 ml kokosriekstu piena
45 g dabīgā zemesriekstu sviesta
1 tējk. kurkumas
1/4 tējk. čili piparu pulvera
1/2 tējk. sarkanās paprikas pulvera
1/2 tējk. karija pulvera
1/4 tējk. maltā koriandra
sāls pēc garšas
125 g rīsu nūdeļu
sinepju dīgsti vai citi zaļumi rotāšanai

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 5
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 27
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 201
Lasīt citas ziņas

Lielā katlā ielej rapšu eļļu, apcep tajā dārzeņus ar garšvielām – vispirms uz lēnas uguns apbrūnina sīpolus un ķiplokus, pievieno tiem smalkos kubiņos sagrieztus burkānus, pēc brīža iemaisa dārzeņos karija pastu un maisot silda visu apmēram vienu minūti. Pievieno masai turku zirņus un garšvielas, turpina visu maisot cept vēl aptuveni vienu minūti.
Pievieno buljonu un visu vāra uz lēnas uguns apmēram 10-15 minūtes.
Beigās pievieno zemesriekstu sviestu, sāli, kokosriekstu pienu un pakarsē vēl kādu minūti.
Pirms pasniegšanas atbilstoši ražotāja norādītajai instrukcijai pagatavo rīsu nūdeles.
Pasniedz, rotājot ar zaļumiem.

Recepti piedāvā uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu ELVI

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.