Foto: Ilze Pētersone

Kazas siera kūka. Recepte no siernīcas īpašnieces Rutas Graudužas krājumiem 0

Izcep kūkas pamatni

Kūkas formas pamatni izklāj ar smilšu mīklas kārtu, sadursta ar dakšiņu, ieklāj cepamo papīru, uz kura uzkaisa pupas vai zirņus, lai mīkla cepot neceltos. Cep cepeškrāsnī 180°C temperatūrā 10 minūtes. Ja izmanto sasmalcinātus cepumus, iepriekš cepšana nav nepieciešama. Uz kūkas pamata uzsmērē dzērveņu ievārījumu.

Gatavo siera masu

Kokteilis
Astrologi atklāj katras zodiaka zīmes lāstu, no kura aizbēgt ir teju neiespējami
Veselam
Lūk, kā izskatās nekopta sieviete: 7 pazīmes, kas par to liecina
Kokteilis
Ko stingri aizliegts darīt kapsētā, lai tevi “nepaņemtu līdzi” – noteikumi, kas noteikti jāievēro
Lasīt citas ziņas

Sakuļ 3 lauku olu dzeltenumus ar 60 g cukuru un 1 ēdamkarote vaniļas cukuru. Pievieno 400 g svaigo sieru, 25 g saldo krējumu, 25 g skābo krējumu un samaisa, pārlieku neputojot. Cep cepeškrāsnī 175°C temperatūrā apmēram 45–50 minūtes. Kūka gatava, kad vidus vēl pamīksts. Atdzesē turpat cepeškrāsnī pie vaļējām krāsns durtiņām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.