Foto – Matīss Markovskis

Ķirbja un čili omlete ar brī sieru 0

Sastāvdaļas
6 olas
500 g ķirbja
čili pipars
ķiploka daiviņa
100 g saldā krējuma
60 g olīveļļas
100 g brī siera
10 g tumšā balzametiķa
timiāna zariņš
jūras sāls
svaigi malti melnie pipari

Reklāma
Reklāma
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 1
TV24
“Jāklausās, ka esam šmaukušies.” Par netaisnību un piemaksām tiem pensionāriem, kuri strādājuši padomju laikā
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Nomizotu ķirbi sagriež kubiņos. Izvēlas pannu, kuru drīkst likt cepeškrāsnī. Sakarsē to, ielej eļļu un apcep ķirbja gabaliņus. Čili piparam izņem sēklotni un sīki sakapā, arī ķiploku sakapā, visu liek pannā pie ķirbja un apcep. Pārlaista ar tumšo balzametiķi.

Olas sakuļ ar saldo krējumu, pievieno sāli pēc garšas, piemaļ melnos piparus un ieliek timiāna zariņu. Gatavo masu lej pāri apceptajam ķirbim.

CITI ŠOBRĪD LASA

No sākuma olu masu ar koka lāpstiņu vai karoti viegli pamaisa, tad pa virsu uzliek brī un pannu liek sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 180 grādos, līdz omlete zeltaini brūna. Gatavo omleti sadala daļās un saliek šķīvjos, klāt var pasniegt zaļos salātus.

Brī siera vietā var izmantot jebkuru grilsieru, tas gan vispirms jāapcep uz grilpannas no abām pusēm. Apcepto sieru liek uz omletes, pirms panna ievietota cepeškrāsnī. Omleti var baudīt atsevišķi vai ar piedevām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.