Foto – Aija Geida

Klasiskais ābolu ievārījums 3

Visvienkāršākais variants, kā saglabāt ābolu ražu līdz pat vēlam pavasarim, – izspiest sulu vai savārīt biezeni. Nepieciešama speciāla spiede, kas ābolus sasmalcina un ar presi no masas izspiež sulu. Tādējādi iespējams pārstrādāt lielu daudzumu ābolu. Ar parasto sulas spiedi, lai cik tā jaudīga, ir ņemšanās – putas un nosēdumi, liels laika patēriņš un maz gatavās produkcijas.

Reklāma
Reklāma
“Ja man “Swedbank” būtu nauda, es to pārskaitītu uz citu banku!” Sabiedrību satricina 17 gadus ilga krāpniecība 55
Traģēdija Brunavas pagastā: advokāts skaidro Modra Konovalova suņu nošaušanas tiesisko aspektu 1
Kokteilis
Četri zīlnieki izteica vienu un to pašu biedējošo prognozi par 2025. gada beigām
Lasīt citas ziņas

Savārīt ziemai ābolu biezeni ir viegli, turklāt tā ir veselīga produkcija bez cukura un citām piedevām, jo āboli labi uzglabājas. Augļus sagriež mazos gabaliņos, liek katlā, pielej nedaudz ūdens un vāra uz vidēji stipras uguns, līdz āboli izjukuši (masa gan rūpīgi jāmaisa, lai nepiedegtu). Karstu pilda tīrās burkās, uzliek vākus un glabā vēsumā. Biezeni var izmantot ābolu pīrādziņiem, plātsmaizēm, saldajiem ēdieniem, sajaukt ar medu, kanēli un pasniegt ar vaniļas saldējumu. Biezenis labi garšo maziem bērniem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.