Foto – Aija Geida

Pildīti kartupeļi ar sēnēm 0

Sastāvdaļas
• 4 lieli kartupeļi
• 3 + 2 ēdamkarotes sviesta
• 2 ķiploka daiviņas
• 3 ēdamkarotes olīveļļas
• 2 sarkanie sīpoli
• 200 g baraviku vai šampinjonu
• Ēdamkarote citrona sulas
• 2 ēdamkarotes piena
• Ola
• Tējkarote sāls
• ½ tējkarotes maltu melno piparu

Reklāma
Reklāma
“Ja man “Swedbank” būtu nauda, es to pārskaitītu uz citu banku!” Sabiedrību satricina 17 gadus ilga krāpniecība 55
Traģēdija Brunavas pagastā: advokāts skaidro Modra Konovalova suņu nošaušanas tiesisko aspektu 1
Kokteilis
Četri zīlnieki izteica vienu un to pašu biedējošo prognozi par 2025. gada beigām
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Kartupeļus nomazgā un ar visu mizu izcep cepeškrāsnī vai novāra ūdenī, līdz tie mīksti. Atdzisušus pārgriež gareniski uz pusēm un izgrebj viduci. Trīs ēdamkarotes mīksta sviesta samaisa ar smalki sakapātiem ķiplokiem un masu ieziež kartupeļu pusītēs.

Sēnes sagriež šķēlītēs, sīpolu sakapā un apcep olīveļļā, uzkaisot sāli un maltus melnos piparus. Kad sēnes mīkstas, pievieno citrona sulu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Izgrebto kartupeļu masu samaisa ar divām ēdamkarotēm sviesta, pienu un olu. Laiviņās vispirms kārto apceptās sēnes, tad liek kartupeļu masu. To ērti var izdarīt ar dakšiņu vai dekorēšanai paredzēto uzgali un maisiņu. Cep +180 °C aptuveni 15–20 minūtes, līdz kartupeļu masa kļūst zeltaini brūna.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.