Foto – Aija Geida

Pildīti kartupeļi ar sēnēm 0

Sastāvdaļas
• 4 lieli kartupeļi
• 3 + 2 ēdamkarotes sviesta
• 2 ķiploka daiviņas
• 3 ēdamkarotes olīveļļas
• 2 sarkanie sīpoli
• 200 g baraviku vai šampinjonu
• Ēdamkarote citrona sulas
• 2 ēdamkarotes piena
• Ola
• Tējkarote sāls
• ½ tējkarotes maltu melno piparu

Reklāma
Reklāma
TV24
Lavrovam ir plāns, kā izbeigt karadarbību Ukrainā: “Vienīgie, kas pirms desmit gadiem iesējuši kara sēklu un tupina kurt kara liesmu, ir NATO”
Polija nikna: Baltijas valstis apdraud NATO drošību – iestrēdzis vēl viens liels projekts 176
Kokteilis
10 viltīgas frāzes, kuras manipulatori vienkārši dievina 4
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Kartupeļus nomazgā un ar visu mizu izcep cepeškrāsnī vai novāra ūdenī, līdz tie mīksti. Atdzisušus pārgriež gareniski uz pusēm un izgrebj viduci. Trīs ēdamkarotes mīksta sviesta samaisa ar smalki sakapātiem ķiplokiem un masu ieziež kartupeļu pusītēs.

Sēnes sagriež šķēlītēs, sīpolu sakapā un apcep olīveļļā, uzkaisot sāli un maltus melnos piparus. Kad sēnes mīkstas, pievieno citrona sulu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Izgrebto kartupeļu masu samaisa ar divām ēdamkarotēm sviesta, pienu un olu. Laiviņās vispirms kārto apceptās sēnes, tad liek kartupeļu masu. To ērti var izdarīt ar dakšiņu vai dekorēšanai paredzēto uzgali un maisiņu. Cep +180 °C aptuveni 15–20 minūtes, līdz kartupeļu masa kļūst zeltaini brūna.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.