Foto: LETA

Augsta riska ofšoru darījumiem bankās piemēros nodevu 10

Finanšu ministrija (FM) iecerējusi augsta riska ofšoru darījumiem bankās piemērot nodevu, šodien preses konferencē informēja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā”
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs
Kokteilis
10 iemesli, kāpēc japāņi “nenoresnē” 7
Lasīt citas ziņas

Viņas ieskatā, riskanto biznesa klientu skaitam bankās ir jāsarūk daudz straujāk nekā patlaban, tāpēc FM apsver iespēju ieviest nodevu augsta riska ofšoru kompānijām par katru naudas pārskaitījumu. Reizniece-Ozola uzskata, kā tas motivēs bankas aktīvāk atteikties no riskantu klientu darījumu apkalpošanas.

“Tas varētu būt neliels nodevas maksājums par katru transakciju, kas veikta ar augsta riska ofšora kompānijām,” piebilda finanšu ministre, nekomentējot iecerētās nodevas apmēru, jo par to vēl esot nepieciešamas diskusijas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ministre uzskata, ka nodevas veidā iekasētie līdzekļi būtu jānovirza finanšu sektora uzraudzības kapacitātes stiprināšanai.

“Neskatoties uz to, ka pērn no valsts budžeta novirzījām līdzekļus gan kontroles dienestam, gan Valsts ieņēmumu dienestam, gan Patērētāju tiesību aizsardzības centram, gan citām institūcijām, lai tās uzlabotu IT sistēmas un algotu profesionāļus, tomēr ir redzams, ka kontrolējošo iestāžu kapacitāte ir vēl jāstiprina,” uzsvēra Reizniece-Ozola.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.