Iespējams, ka tavs bērns tiekas ar kādu pat tad, ja saka, ka tā nav 0

“Es nestāstīju vecākiem par puisi, ar kuru tikos veselu gadu, jo viņi man neatļāva ar nevienu tikties,” saka Marla (15). “Viņi zināja, ka mēs kopā izklaidējamies, bet es vienmēr teicu, ka mēs esam tikai draugi.” Centies nomierināties, kad runa ir par attiecībām – pat tad, ja tas tevi padara traku. Tā vietā, lai aizliegtu bērnam veidot attiecības, iesaki viņam rīkot grupu randiņus, lai varētu izvairīties no nepatīkamām situācijām.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai 46
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 144
Lasīt citas ziņas

Viņš nevēlas ar tevi runāt par seksu
“Mana mamma zina, ka esmu skūpstījusi zēnu,” saka Sonja (15), “bet es neko citu viņai nevēlos stāstīt. Tā ir mana dzīve, ne viņas.” Tu vari dot padomus, dot kādas zīmes par to, ko vēlies pastāstīt bērnam par drošu seksu, bet nevajag censties ielīst viņa personiskajā dzīvē – lielākā daļa pusaudžu ar vecākiem par to negrib runāt.

Viņš vēlas, kaut tu viņam uzticētos
“Mani vecāki netic, ka nelietoju narkotikas,” saka Stīvens (15). “Un es nevaru ciest, ka viņi vairāk tic citiem cilvēkiem nekā man.” Ja visu laiku vainosi savu bērnu lietās, par kurām tev nav nekādu pierādījumu, tad bērns no tevis noslēgsies. Tas, ka tu redzi, kā rīkojas citi jaunieši, uzreiz nenozīmē, ka tavs bērns ir tāds pats. Iespējams, ka ar šādu rīcību tu viņu tikai provocēsi uz dažādām nelegālām darbībām, tādēļ dusmojies tikai tad, kad tas patiešām ir ar iemeslu.

Avots: womansday.com

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.