Foto: Shutterstock

Ķirbja biezzupa ar ingveru un saldo krējumu: garšos ēdājiem ar izsmalcinātu gaumi 3

“Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Vispār vajadzētu aizliegt Donu un viņa jauno dziesmu…” Mūziķa jaunākais veikums izraisa negaidītu sabiedrības reakciju 70
“Kā var nozombēt cilvēkus!” Veidemane izsakās par vienu no lielākajiem pēdējo gadu protestiem Rīgā
Šlesers publicē Vīķes-Freibergas foto ar Putinu, bet sabiedrības atbalsta vietā saņem pārmetumu par paša sievas saistību ar Krieviju
Lasīt citas ziņas

Retais nav ēdis marinētus ķirbjus, taču arvien vairāk ir tādu, kas rudenī gatavo ķirbju biezzupu. Šī zupas recepte ir izcila, jo ķirbja saldenums mijas ar ingvera un purava asumiņu.

Labu apetīti!

Ķirbja biezzupa ar ingveru

Sastāvdaļas:

• 500 g ķirbja
• 2 kartupeļi
• 1 puravs
• 1 sīpols
• 1 ķiploka daiviņa
• 100 ml saldā krējuma
• 1 ēdamkarote rīvēta ingvera
• pustējkarote maltu melno piparu
• pustējkarote sāls

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Pannā uzkarsē olīveļļu. Ķirbi, kartupeļus, puravu un sīpolu sagriež mazos gabaliņos un apcep olīveļļā. Pievieno rīvētu ingveru, melnos piparus, sakapātu ķiploku, uzlej nedaudz ūdens, uzliek pannai vāku un sutina, kamēr dārzeņi mīksti. Tad sablendē, pievieno saldo krējumu un sāli.

Pasniedz ar sakapātiem zaļumiem un grauzdiņiem. Garšo labi, ķirbis nav jūtams, jo to nomāc ķiploks un ingvers. Garšas dažādošanai saldā krējuma vietā var izmantot kokospienu vai kausēto sieru Dzintars.

Izstāde "Ķirbji un citas lielas ogas 2019"
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.