Foto – Praktiskie Rokdarbi

SEGA
 0

Lielie motīvi (vajadzēs 42 gab.: 10 ar apmalojumu #1 un #2, 9 ar apmalojumu #3 un #4, 2 ar apmalojumu #5 un #6). Ar A krāsas dziju uzmet 4 gc, savieno pirmo un pēdējo, veidojot aplīti.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 85
Lasīt citas ziņas

1. kārta (labā puse): 4 gc (uzskata par pirmo S1A, 1 gc), tamborē S1A aplītī, [1 gc, S1A aplītī] sešas reizes, 1 gc; savieno kārtas beigas ar ss 3. gc no sākuma – 8 S1A ar astoņām gc atstarpēm starp tiem. Katras kārtas beigās atlikušo cilpiņu pavelk garāku un noceļ no adatas; tajā var iestiprināt adījumu marķieri.

2. kārta: tamborē ar B krāsas dziju priekšā pirmajai kārtai. Ar ss pievieno dziju B starp sākuma gc un pirmās kārtas pirmo S1A, 4 gc (uzskata par pirmo S1A, 1 gc), S1A aplītī starp nākamajiem diviem S1A, [1 gc, aplītī starp nākamajiem diviem S1A] sešas reizes, 1 gc, pārceļ A krāsas cilpu un darba pavedienu uz darba priekšpusi; aiz tiem savieno kārtas beigas ar ss 3. gc no sākuma – 8 S1A ar astoņām gc atstarpēm starp tiem.

Piezīmes 3.– 10. kārtai 


CITI ŠOBRĪD LASA

Sāk tamborēt dubultajā tamborēšanas tehnikā. Attiecīgo kārtu tamborē priekšā iepriekšējai kārtai, bet ne tās pamatcilpiņās. Ar A krāsas dziju tamborē tikai A krāsas pamatcilpiņās nepāra kārtās; ar B krāsas dziju tamborē tikai B krāsas pamatcilpiņās pāra kārtās.

3. kārta: tamborē ar A krāsas dziju, ss pirmajā gc atstarpē, 3 gc (šeit un turpmāk uzskata par pirmo S1A), S1A tajā pašā pamatcilpiņā, pārceļ nolaisto B cilpu un dzijas pavedienu uz darba priekšpusi, [2 gc, 2 S1A nākamajā gc atstarpē] septiņas reizes, 2 gc; savieno kārtas beigas ar pacēluma augšējo gc – 16 S1A ar astoņām divu gc atstarpēm starp tiem.

4. kārta: tamborē ar B krāsas dziju, ss pirmajā gc atstarpē, 3 gc, S1A tajā pašā pamatcilpiņā, [2 gc, 2 S1A nākamajā gc atstarpē, 2 gc] septiņas reizes, 2 gc, pārceļ nolaisto A cilpu un dzijas pavedienu uz darba priekšpusi; savieno kārtas beigas ar pacēluma augšējo gc – 16 S1A ar astoņām divu gc atstarpēm starp tiem.

5. kārta: tamborē ar A krāsas dziju, izlaiž pirmo S1A, ss nākamajā S1A, 3 gc, 2 S1A nākamajā divu gc atstarpē, pārceļ nolaisto B cilpu un dzijas pavedienu uz darba priekšpusi, [3 gc, izlaiž nākamo S1A, S1A nākamajā S1A, 2 S1A nākamajā divu gc atstarpē] septiņas reizes, 3 gc; savieno kārtas beigas ar pacēluma augšējo gc – 24 S1A ar astoņām trīs gc atstarpēm starp tiem.

6. kārta: tamborē ar B krāsas dziju, izlaiž pirmo S1A, ss nākamajā S1A, 3 gc, 2 S1A nākamajā divu gc atstarpē [3 gc, izlaiž nākamo S1A, S1A nākamajā S1A, 2 S1A nākamajā divu gc atstarpē] septiņas reizes, pārceļ nolaisto A cilpu un dzijas pavedienu uz darba priekšpusi; savieno kārtas beigas ar pacēluma augšējo gc – 24 S1A ar astoņām trīs gc atstarpēm starp tiem.

Reklāma
Reklāma

7. kārta: tamborē ar A krāsas dziju, izlaiž pirmo S1A, ss nākamajā S1A, 3 gc, S1A nākamajā S1A, 2 S1A nākamajā trīs gc atstarpē, pārceļ nolaisto B cilpu un dzijas pavedienu uz darba priekšpusi, [4 gc, izlaiž nākamo S1A, S1A nākamajos divos S1A, 2 S1A nākamajā trīs gc atstarpē] septiņas reizes, 4 gc; savieno kārtas beigas ar pacēluma augšējo gc – 32 S1A ar astoņām četru gc atstarpēm starp tiem.

8. kārta: tamborē ar B krāsas dziju, izlaiž pirmo S1A, ss nākamajā S1A, 3 gc, S1A nākamajā S1A, 2 S1A nākamajā trīs gc atstarpē, [izlaiž nākamo S1A, S1A nākamajos divos S1A, 2 S1A nākamajā trīs gc atstarpē, 4 gc] septiņas reizes, 4 gc, pārceļ nolaisto A cilpu un dzijas pavedienu uz darba priekšpusi; savieno kārtas beigas ar pacēluma augšējo gc – 32 S1A ar astoņām četru gc atstarpēm starp tiem.

9. kārta: tamborē ar A krāsas dziju, izlaiž pirmo S1A, ss nākamajā S1A, 3 gc, S1A nākamajos divos S1A, 2 S1A nākamajā četru gc atstarpē, pārceļ nolaisto B cilpu un dzijas pavedienu uz darba priekšpusi, [5 gc, izlaiž nākamo S1A, S1A nākamajos trīs S1A, 2 S1A nākamajā 4 gc atstarpē] septiņas reizes, 5 gc; savieno kārtas beigas ar pacēluma augšējo gc – 40 S1A ar astoņām piecu gc atstarpēm starp tiem.

10. kārta: tamborē ar B krāsas dziju, izlaiž pirmo S1A, ss nākamajā S1A, 3 gc, S1A nākamajos divos S1A, 2 S1A nākamajā četru gc atstarpē, [5 gc, izlaiž nākamo S1A, S1A nākamajos trīs S1A, 2 S1A nākamajā 4 gc atstarpē] septiņas reizes, 5 gc, pārceļ nolaisto A cilpu un dzijas pavedienu uz darba priekšpusi; savieno kārtas beigas ar pacēluma augšējo gc – 40 S1A ar astoņām piecu gc atstarpēm starp tiem. Norauc B krāsu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.