Kraukšķīgs no ārpuses, mīksts iekšpusē – pildītā kartupeļa recepte katra latvieša gaumē 0
Pildītais kartupelis ir viens no tiem ēdieniem, kas sasilda ne tikai vēderu, bet arī sirdi. Ar kraukšķīgu mizu, maigu vidu un bagātīgu pildījumu šī recepte būs īsts mājas garšas iemiesojums. Viegli pagatavojams un pielāgojams katrai gaumei!
Gatavojam kopā ar Airitu!
Sastāvdaļas:
4 vidēji kartupeļi;
100 g bekona;
100 g cietā siera (piemēram, Čedaras vai Emmentāla);
2 ēdamkarotes sviesta;
3 ēdamkarotes krējuma;
sauja lociņu (zaļie lociņi);
melnie pipari pēc garšas;
čilli pārslas pēc izvēles;
eļļa kartupeļu apslacīšanai.
Pagatavošana:
- Kartupeļus sadursta ar dakšiņu, apsmērē ar nelielu daudzumu eļļas un liek cepties iepriekš sakarsētā krāsnī uz 200° aptuveni 1 stundu.
- Tikmēr uz pannas apcep bekonu, līdz tas kļūst brūns un kraukšķīgs. Pēc tam liek uz papīra dvieļa, lai atbrīvotos no liekās eļļas.
- Sarīvē sieru un smalki sagriež lociņus.
- Kad kartupeļi ir izcepti un nedaudz atdzisuši, nogriež to augšdaļu un ar karoti uzmanīgi izgrebj vidu, veidojot tādu kā “laiviņu”.
- Kartupeļu izņemto vidu nemet ārā, bet samīca bļodā kopā ar sviestu, krējumu, apmēram pusi no uzceptā bekona, lociņiem, melnajiem pipariem un sieru.
- Rūpīgi samaisa, lai masa būtu viendabīga, un pilda to izgrebtajos kartupeļos.
- Pa virsu sarīvē pārējo sieru un liek cepties krāsnī, līdz siers izkūst un iegūst zeltainu garoziņu.
Var pasniegt kopā ar papildus krējumu, atlikušo izcepto bekonu, lociņiem un, ja vēlies, nedaudz čilli pārslu!
Lai laba apetīte!