Foto – AFP/LETA

– Kopš spēlēju NBA, lidmašīnās problēmu vairs nav. Komandām ir noslēgts līgums ar “Deltu”, kas ir viena no lielākajām aviokompānijām Amerikā, viņiem ir lidmašīnas, kas īpaši pielāgotas sportistu vajadzībām. Salonā ir milzīgi krēsli un lielas atstarpes starp rindām, tāpēc ir iespējams kājas izstiept pilnīgi brīvi. Turklāt tos krēslus var nolaist tā, ka var apgulties. Man arī agrāk nekad nav bijis problēmu ar miegu, taču tagad, kad ir vēl papildu ērtība, garos lidojumus vienkārši izbaudu – atpūšos, izguļos. Jā, tur viss ir pārdomāts un sakārtots. Arī viesnīcās mums tiek piedāvātas lielizmēra gultas, tomēr ne tik lielas, kā man vajadzētu. Auguma ziņā esmu rets gadījums. (Smejas.) Tomēr kaut kā jau ielokos tajās viesnīcu gultās. 6


– Kas ir tavi galvenie skolotāji dzīvē, sportā?

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 9
TESTS. Atbildi uz 8 jautājumiem un noskaidro, vai latviešu kino klasikā orientējies kā zivs ūdenī!
Viedoklis
Armands Puče: Krievs pāri visam! Tā ir sabiedriskā medija šovinistu maskētā rūpe par tā saukto vārda brīvību
Lasīt citas ziņas

– Sākšu ar sportu. Pats pirmais ir Edvīns Sprūde, man viņam jāpateicas par ieliktajiem pamatiem. Pēc tam Spānijā man ļoti daudz iemācīja leģendārais treneris Aito Garsia Renesess, tomēr lielākais paldies joprojām ir Edvīnam Sprūdem no Liepājas. Bet mani lielākie dzīves skolotāji noteikti ir mana ģimene. Viņi ir mācējuši mani ievirzīt un palīdzējuši nostāties uz pareizā ceļa. Tētis un māmiņa, tāpat arī brāļi ir spēlējuši basketbolu, viņi pazīst gan spēli, gan mani. Un vienmēr prot īstajā brīdī atrast īstos vārdus. Tā ir brīnišķīga sajūta – zināt, ka viņi man ir. Gatavi palīdzēt un uzmundrināt gan no attāluma, gan klātienē. Noteikti mana ģimene ir mani lielākie dzīves skolotāji.

– Vai apzinies, ka esi latvietis, turklāt patlaban pasaulē populārākais?

CITI ŠOBRĪD LASA

– Par to, vai esmu populārs, vispār nedomāju. Protams, es jūtu atbalstu gan spēļu laikā, gan pirms un pēc tām. Īpaši patīkami, ka sociālajos tīklos man daudz raksta no mājām, tas ir, no Latvijas. Jā, tā ir ļoti, ļoti laba un priecīga sajūta. Un, jā, protams, es vienmēr atcerēšos, no kurienes nāku. Liepāja man ir mīļākā vieta pasaulē, esmu tur uzaudzis, vienmēr tur atgriezīšos. Un Latvija vienmēr būs manas mājas. Nekur nav tik labi kā Latvijā.

– Nāk Ziemsvētki. Kādi tie šogad būs tev?

– Šie būs īpaši Ziemsvētki, pavisam īpaši, jo beidzot mēs visi būsim kopā. Daudzus gadus tas nebija iespējams. Kad dzīvoju Spānijā, vecāki mēģināja braukt pie manis, taču brālis Jānis tolaik vēl profesionāli spēlēja, bija ļoti grūti visiem savākties kopā. Un nu pēc daudziem gadiem šie beidzot būs pirmie Ziemsvētki, kad mēs visi, visi būsim kopā. Tiesa, nebūsim Latvijā, taču Latvija jau mums katram ir sirdī. Un Ņujorkā, cerams, arī būs jūtams Ziemsvētku gars, gan jau uzsnigs sniedziņš un cilvēkiem acīs būs prieks un gaišums. Nevaru vien sagaidīt, kad pienāks Ziemsvētku vakars. Tie ir mani vismīļākie svētki.

Reklāmas materiāli par Latviju kā pievilcīgu tūrisma galamērķi tiks iekļauti NBA kluba Ņujorkas “Knicks” gadagrāmatā “The Official Year Book of New York Knicks 2015–2016”. Līdzās tekstiem par Latvijas vēsturi, kultūru, tradīcijām un gastronomisko tūrismu būs Kristapa Porziņģa foto.

Uzziņa

Kristaps Porziņģis

Latviešu basketbolists.

Dzimis 1995. gada 2. augustā Liepājā.

Pārstāvējis Latviju U-14, U-16, U-18 jaunatnes izlasēs; 2013. gadā U-18 izlases sastāvā izcīnījis 4. vietu Eiropas čempionātā, ticis iekļauts turnīra simboliskajā izlasē un kļuvis par labāko metienu bloķētāju.

Reklāma
Reklāma

Profesionālo karjeru sācis “Sevilla” (Spānija) komandā, kur spēlējis līdz 2015. gadam. Septiņpadsmit gadu vecumā debitējis Spānijas spēcīgākajā līgā ACB.

2015. gadā atzīts par ULEB Eiropas kausa sezonas uzlecošo zvaigzni.

Patlaban spēka uzbrucēja pozīcijā pārstāv Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Ņujorkas “Knicks”. NBA draftā viņš tika atzīts par ceturto labāko, kas ir augstākais sasniegums Baltijas basketbola vēsturē.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.