
Mājsaimnieču triks ledusskapja glābšanai. Ievietojiet tajā atvērtu trauku ar sāli! 0
Sāls ir viena no pamatsastāvdaļām gandrīz katrā virtuvē, bet vai zināji, ka tā var būt noderīga ne tikai ēdienos? Izrādās – vienkārša trauciņa ar sāli novietošana ledusskapī var ievērojami uzlabot tā mikroklimatu un palīdzēt novērst gan nepatīkamas smakas, gan pārtikas bojāšanos.
Līdztekus tam, ka sāls uzlabo ēdienu garšu, tas palīdz arī cilvēka ķermenim regulēt šķidruma līdzsvaru, gremošanu un nervu darbību. Taču ne mazāk vērtīgs tas ir arī mājsaimniecībā – ar sāli var tīrīt cepšanas paplātes, noņemt vīna traipus un – jā – pat atsvaidzināt ledusskapi.
Sāls ir dabisks mitruma absorbētājs. Ja to novieto atvērtā traukā ledusskapja plauktā, tas uzsūc lieko mitrumu, kas rodas no kondensāta vai mitriem pārtikas produktiem. Mitruma samazinājums palīdz novērst pelējuma un baktēriju veidošanos, kas ir īpaši svarīgi, ja glabā augļus, dārzeņus vai citus ātri bojājamus pārtikas produktus.
Sāls spēj arī piesaistīt un neitralizēt nepatīkamas smakas. Ja ledusskapī bieži glabā zivis, sieru vai sīpolus, sāls var būt vienkāršs un efektīvs risinājums, kā uzturēt tīru un svaigu aromātu. Tas palīdz arī novērst smaku pārnešanos starp dažādiem pārtikas produktiem.
Kā to izdarīt? Ļoti vienkārši – ieber nelielu daudzumu rupjās sāls nelielā, atvērtā traukā (piemēram, krūzītē vai bļodiņā) un novieto ledusskapja plauktā. Nomaini sāli ik pēc pāris nedēļām vai tad, kad tā kļūst mitra vai cietē.