Foto: SHUTTERSTOCK

Mārtiņa Sirmā zelta padomi, kā pagatavot mutē kūstošu aknu pastēti 0

Aknu pastēte ir viens no tiem ēdieniem, kas var pārsteigt ar savu bagātīgo garšu un samtaino tekstūru. Lai iegūtu patiešām izcilu, mutē kūstošu pastēti, šefpavārs Mārtiņš Sirmais kanāla 360TV gatavošanas raidījumā “Dr. Sirmais” atklāj zelta padomus, kas palīdzēs uzlabot tās garšu un konsistenci.

Reklāma
Reklāma
“Šodien pārstāja pukstēt viņa sirds…” Mūžībā aizgājis Mārtiņš Lauva
“Paldies jums visiem par atbalstu, bet…” Nogalināto suņu saimnieks nāk klajā ar paziņojumu
Viedoklis
Armands Puče komentē izskanējušos pārmetumus: “Es neesmu Ozoliņa vergs”
Lasīt citas ziņas

Kā atklāj Sirmais, vispirms galvenais ir aknas apcept, “lai tās nevārās un nesutinās, bet lai ir smuka piecepuma garša”. Pēc tam tiek pievienoti sīpoli, ķiploki, selerija, burkāni, melnās plūmes, konjaks un melnie pipari.
Visu apcep eļļā uz lielas uguns, tad pievieno saldo krējumu un sviestu. Kad masa ir gatava, pievieno sāli un sablenderē viendabīgā masā. “Gatavojot šo pastēti, ir ļoti svarīgi, lai aknas tiek apceptas brūniņas, brūniņas,” uzsver Mārtiņš Sirmais.

Gatavošanas procesu skaties video!

VIDEO:

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.