Foto: SHUTTERSTOCK

Mārtiņa Sirmā zelta padomi, kā pagatavot mutē kūstošu aknu pastēti 0

Aknu pastēte ir viens no tiem ēdieniem, kas var pārsteigt ar savu bagātīgo garšu un samtaino tekstūru. Lai iegūtu patiešām izcilu, mutē kūstošu pastēti, šefpavārs Mārtiņš Sirmais kanāla 360TV gatavošanas raidījumā “Dr. Sirmais” atklāj zelta padomus, kas palīdzēs uzlabot tās garšu un konsistenci.

Reklāma
Reklāma
Kā nav kauna?! Sabiedrība šokā par “Andele Mandele” sludinājumu, kur lietotāja pārdod netīras “brenda” drēbes
Kaut kas ir klusi pazudis no frontes līnijas. Eksperts skaidro, kur palikuši ziemeļkorejieši
“Meitenīte naktī sēž uz soliņa viena noraudājusies,” sieviete Mežaparkā piedzīvo neaprakstāmu vienaldzību 23
Lasīt citas ziņas

Kā atklāj Sirmais, vispirms galvenais ir aknas apcept, “lai tās nevārās un nesutinās, bet lai ir smuka piecepuma garša”. Pēc tam tiek pievienoti sīpoli, ķiploki, selerija, burkāni, melnās plūmes, konjaks un melnie pipari.
Visu apcep eļļā uz lielas uguns, tad pievieno saldo krējumu un sviestu. Kad masa ir gatava, pievieno sāli un sablenderē viendabīgā masā. “Gatavojot šo pastēti, ir ļoti svarīgi, lai aknas tiek apceptas brūniņas, brūniņas,” uzsver Mārtiņš Sirmais.

Gatavošanas procesu skaties video!

VIDEO:

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.