
Pārsteidzoši garšīgs veids, kā normalizēt asinsspiedienu 0
Pistācijas – vienkāršs un garšīgs veids, kā ikdienā uzturēt sirds un asinsvadu veselību. Pistācijas ir ne tikai sātīga uzkoda, bet arī reāls ieguvums sirdij. Šie zaļās krāsas rieksti ir bagāti ar vielām, kas var palīdzēt normalizēt asinsspiedienu, raksta “Eating Well”.
Kā norādīts, vienā porcijā (aptuveni 30 g) nesālītu pistāciju ir apmēram 300 mg kālija un tikai 1,7 mg nātrija. Kālijs palīdz organismam atbrīvoties no liekā nātrija, samazinot asiņu apjomu un līdz ar to arī spiedienu. Tāpat tas atslābina asinsvadu sieniņas, uzlabojot asinsriti.
Turklāt pistācijas ir bagātas ar mononepiesātinātajiem taukiem. Tie palīdz samazināt “sliktā” holesterīna līmeni un uzturēt “labo”. Šie tauki arī uzlabo asinsvadu elastību un mazina iekaisumu, kas pozitīvi ietekmē asinsspiedienu.
Kā raksta izdevums, pistācijas satur antioksidantus, piemēram, E vitamīnu, luteīnu un polifenolus. Šīs vielas cīnās ar oksidatīvo stresu un hronisku iekaisumu – vieniem no galvenajiem hipertensijas iemesliem. Regulāra pistāciju lietošana uzturā palīdz saglabāt asinsvadu veselību un novērš to priekšlaicīgu novecošanu.
Tomēr svarīgi atcerēties: ar vienu riekstu nepietiek. Lai kontrolētu asinsspiedienu, jāievēro aktīvs dzīvesveids, jāierobežo sāls un alkohola patēriņš un jāatsakās no smēķēšanas.
Pievienot pistācijas uzturam ir vienkārši: ēdiet tās atsevišķi, pievienojiet salātiem, smūtijiem. Galvenais – izvēlēties nesālītus riekstus un nepārsniedziet saprātīgu porcijas devu.