Mūziķi Kseniju Sidorovu pārstāvošā starptautiskā aģentūra “Harrison Parrott” prasījusi “Latvijas koncertiem” ievērot konfidencialitāti un izņemt publiskoto informāciju no Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapas.
Mūziķi Kseniju Sidorovu pārstāvošā starptautiskā aģentūra “Harrison Parrott” prasījusi “Latvijas koncertiem” ievērot konfidencialitāti un izņemt publiskoto informāciju no Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapas.
Foto – Ieva Čīka/LETA

Ksenijas Sidorovas aģenti protestē 14

Sašutumu izrādījuši ne vien paši mākslinieki, bet arī viņus pārstāvošās aģentūras. Šā gada jūnija sākumā starptautiskā aģentūra “Harrison Parrott”, kas pārstāv daudzus pasaulē respektablus mūziķus, tostarp Latvijas mūziķi Kseniju Sidorovu, prasījusi “Latvijas koncertiem” ievērot konfidencialitāti un izņemt publiskoto informāciju no IUB mājaslapas. “Mūsu klients nekādā ziņā nebūtu piekritis uzstāties, ja būtu zinājis par nosacījumiem, kas paredz personas datu un honorāra apjoma publiskošanu, jo vairāk tālab, ka īpašu apstākļu dēļ un aiz cieņas pret konkrēto orķestri bija piekritis uzstāties par ievērojami zemāku honorāru nekā citviet pasaulē. Mūsu klients, un tas ir pilnībā saprotami, ir ļoti sarūgtināts un nobažījies, ka informācija tikusi publiskota tik atklātā un visiem pieejamā veidā.”

Reklāma
Reklāma
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 531
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Lasīt citas ziņas

“Latvijas koncerti” prasību par šo gadījumu izpildījuši un pateicas IUB par sadarbību un sapratni. Tomēr problēmas būtība nav atrisināta. Proti, no vienas puses, likumā iekļautā IUB iesniedzamā veidlapa (kuru nosaka Ministru kabinets) paredz personas datu publiskošanu, no otras – likums par fizisko personu datu aizsardzību to aizliedz.

“International Artist Managers’ Association” (starptautiska mūziķu apvienība, kas apvieno visas pasaules māksliniekus un to pārstāvjus, “Harrison Parrott” ir asociācijas biedri) bija iepazinušies ar Latvijas Publisko iepirkumu likumu un secinājuši, ka koncertaģentūra rīkojusies likuma ietvaros. Ssazinoties ar “Latvijas koncertiem”, viņi pauduši sapratni par pretrunīgo situāciju likumdošanā un interesējās, vai likuma labojumu ieviešanai būtu nepieciešams arī starptautisks atbalsts.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.