Foto – Timurs Subhankulovs

– Pats sacījāt, ka filmas ideja dzimusi pirms ilga laika, un es arī atceros kādu interviju “Latvijas Avīzes” redakcijā ar Vilni Kalnaelli (studijas “Rija” producents, Reiņa tēvs. – L. K.) pirms gadiem astoņiem, kur runājām arī par “Zelta zirga” projekta attīstīšanu. Vai ilgajā procesā vainojams naudas trūkums?
 4

– Animācijas ražošanas posms ir īpaši laikietilpīgs. Teiksim, pilnmetrāžas kinolentei – ir, protams, variācijas, bet var teikt, ka filmēšana 60 cilvēkiem prasa 30 dienas darba. Lai uzņemtu pilnmetrāžas animāciju, 300 cilvēkiem ar pilnu slodzi katru dienu būtu jāstrādā astoņus mēnešus. Mums ražošana ilga trīs gadus, titru saraksts ir ļoti garš, nācās iesaistīt daudz papildspēku.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

Filma ir kopprodukcija – sākumā gājām ar zīmolu “LLL” – Latvija, Lietuva, Luksemburga. Pēdējā posmā pieslēdzām arī Dāniju, jo tad, ja kādā kopprodukcijas valstī aizkavējas darba posms, citi no tā var smagi ciest. Lai varētu šo darbu veikt tādā kvalitātē, kā mēs – filmas mākslinieks un režisors – bijām iecerējuši, nācās iesaistīt vēl arī tādas valstis kā, piemēram, Francija, Indija, Filipīnas, Krievija, Ungārija, Ukraina. Kopā tas mums prasīja trīs gadus.

– Vai tas nozīmē, ka visās iesaistītajās valstīs filmu arī rādīs?


CITI ŠOBRĪD LASA

– Jā, tā ir domāts. Latvijai nacionālā pirmizrāde būs 27. augustā Gaismas pilī, Lietuvā pirmizrāde būs ap 20. septembri, Dānijā un Luksemburgā tāpat. Citās valstīs arī jau ir noslēgti izplatīšanas līgumi, bet vēl nav noteikti pirmizrāžu datumi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.