Baudi dabas veltes un uzņem vitamīnus 0


Vasara ir labākais laiks, kad saēsties labumus, ko dāvā daba un piemājas dārziņš – ogas, zirņi, dažādi zaļumi un dārzeņi. Aizstāj neveselīgās uzkodas un našķus ar svaigām zemenēm, mellenēm vai ķiršiem. Ja vēlies sevi īpaši palutināt, pagatavo ātro kefīra plātsmaizi ar rabarberiem. Un netici māņiem, ka rabarberus pēc Līgo svētkiem ēst nedrīkst. Tas ir ļoti veselīgs un vērtīgs augs, par ko vairāk vari uzzināt šeit.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 3
Lasīt citas ziņas

Arī citos šobrīd pieejamos zaļumos un svaigos gardumos ir ļoti daudz veselībai nepieciešamu vielu. Piemēram, spināti ir ļoti bagāti ar dzelzi, kalciju, mangānu un magniju. Tāpat tajos ir ļoti daudz A, K un vairāku veidu B vitamīnu. Gardās zemenes un košie, sulīgie ķirši ne vien lutinās tavas garšas kārpiņas, bet arī nodrošinās tevi ar veselu lērumu veselībai nepieciešamu vielu. Un kāpēc gan nedoties uz mežu un nesaēsties gardās mellenes vai avenes?

Apceļo savu dzimto zemi

Lai labi atpūstos un iemācītos ko jaunu, tev nav nepieciešams mēnesi garš atvaļinājums un lieli finanšu līdzekļi tālu zemju apceļošanai. Arī tepat Latvijā ir daudz, ko redzēt un uzzināt! Vai tiešām esi bijusi visos Latvijas novados, apskatījusi to dabas bagātības un apciemojusi visas skaistās pilsētas? Tu būsi pārsteigta, cik daudz brīnisķīgu vietu ir Latvijā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Katrā Latvijas novadā ir neskaitāmi dabas objekti un pilsētas, ko apskatīt, izjust un izgaršot.Varbūt, ka neticami interesanta un skaista vieta atrodas pavisam tuvu tavām mājām. Lai to noskaidrotu, tev ir jāiziet ārā.

Sarīko svētkus sev un draugiem

Ikviens gadalaiks, arī vasara, ir lieliski piemērots tam, lai satiktos ar draugiem un tuviniekiem. Padari šo tikšanos par īpašu notikumu un sarīko svētkus. Kāpēc to darīt? Bet kāpēc gan nedarīt? Ja sarīkosi nelielas viesības vai iespaidīgu ballīti, tā paliks atmiņā gan tev, gan pasākuma viesiem. Rīkojies, radi notikumus pati, un vasara būs izdevusies, par spīti visam.

Svētku rīkošanai nav nepieciešams tāds iemesls, kā dzimšanas vai vārda diena. Vai tas, ka tev apkārt ir pietiekami daudz brīnišķīgu cilvēku, ar ko baudīt svētku atmosfēru, nav pietiekams iemesls, lai to arī darītu? Ja svētkus nevari iedomāties bez garda ēdiena, šeit tu atradīsi vasarīgas receptes, ko izmēģināt jūlijā. Ja prāts nenesas uz gatavošanu, palūdz draugiem, lai katrs paņem līdzi kādu našķi – pa visiem jūs noteikti uzklāsiet brīnišķīgu svētku galdu!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.