Foto: Pexels

Neparasti gardie auzu pārslu cepumi ar tumšo šokolādi un valriekstiem 1

Garšīgi, sātīgi cepumiņi, kuros ir daudz šokolādes un riekstu! Izcila uzkoda pie kafijas, tējas vai glāzes piena. Sirsnīgs ieteikums – cepiet uzreiz vairāk! No zemāk redzamajām sastāvdaļām iznāks 16 cepumi, ja vēlaties vairāk – visu dubultojiet!

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
“Meita raudāja, zvanīja, nesaprotot, kur atrodas!” Šoferis Ogrē vienaldzīgi izsēdina 10 gadus vecu meitenīti nepareizā pieturā 71
Lasīt citas ziņas

Auzu pārslu cepumi ar tumšo šokolādi un valriekstiem

Sastāvdaļas:

Sviests – 120 grami
Cukurs – 180 grami
Vaniļas cukurs – 1 tējkarote
Ola – 1
Cepamais pulveris – 1 tējkarote
Milti – 200 grami
Valrieksti – 100 grami
Auzu pārslas – 30 grami
Tumšā šokolāde – 150 grami

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Sasmalcina valriekstus blenderī vai ar gaļas āmuriņu (ne pārāk smalki). Gabaliņos salauž tumšo šokolādi (vidējos).

2. Mīkstu, pakusušu sviestu saputo kopā ar parasto cukuru un vaniļas cukuru, kamēr iegūst krēmīgu konsistenci.

3. Pēc tam pievieno olu un atkal kārtīgi visu sajauc, lēnām (ne visu uzreiz) pieber miltus un turpina maisīt – masai jābūt viendabīgai.

4. Mīklai pievieno iepriekš sasmalcināto šokolādi, riekstus un auzu pārslas. Kārtīgi sajauc.

5. No masas veido bumbiņas (cepot tās “saplacināsies”) mandarīna izmērā un kārto uz cepešpannas, uz kuras uzklāts cepampapīrs.

6. Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta iepriekš līdz 180 grādiem. Cep aptuveni 15 līdz 18 minūtes, kamēr cepumiņi ir zeltaini brūni.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.