
Neparasti gardie auzu pārslu cepumi ar tumšo šokolādi un valriekstiem 1
Garšīgi, sātīgi cepumiņi, kuros ir daudz šokolādes un riekstu! Izcila uzkoda pie kafijas, tējas vai glāzes piena. Sirsnīgs ieteikums – cepiet uzreiz vairāk! No zemāk redzamajām sastāvdaļām iznāks 16 cepumi, ja vēlaties vairāk – visu dubultojiet!
Auzu pārslu cepumi ar tumšo šokolādi un valriekstiem
Ziņas
Latviešu tenisista Ernesta Gulbja ģimenē sēras
1
Kokteilis
Latviešu dziedātāja un režisore Liene Greifāne 11 dienu garumā slimnīcā cīnījusies par savu veselību
23
Ziņas
“Klāt būs aukstuma vilnis!” Bricis par laiku nākamnedēļ
16
Lasīt citas ziņas
Sastāvdaļas:
Sviests – 120 grami
Cukurs – 180 grami
Vaniļas cukurs – 1 tējkarote
Ola – 1
Cepamais pulveris – 1 tējkarote
Milti – 200 grami
Valrieksti – 100 grami
Auzu pārslas – 30 grami
Tumšā šokolāde – 150 grami
Pagatavošana:
1. Sasmalcina valriekstus blenderī vai ar gaļas āmuriņu (ne pārāk smalki). Gabaliņos salauž tumšo šokolādi (vidējos).
2. Mīkstu, pakusušu sviestu saputo kopā ar parasto cukuru un vaniļas cukuru, kamēr iegūst krēmīgu konsistenci.
3. Pēc tam pievieno olu un atkal kārtīgi visu sajauc, lēnām (ne visu uzreiz) pieber miltus un turpina maisīt – masai jābūt viendabīgai.
4. Mīklai pievieno iepriekš sasmalcināto šokolādi, riekstus un auzu pārslas. Kārtīgi sajauc.
5. No masas veido bumbiņas (cepot tās “saplacināsies”) mandarīna izmērā un kārto uz cepešpannas, uz kuras uzklāts cepampapīrs.
6. Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta iepriekš līdz 180 grādiem. Cep aptuveni 15 līdz 18 minūtes, kamēr cepumiņi ir zeltaini brūni.
Labu apetīti!