Foto – Valdis Semjonovs

Uz ātru naudu necerot 6

– Ideja sākt ražot “MotionFlux” radās nejauši, kā lielākā daļa labu ideju, – stāsta Dāvids Egle. Lai pārliecinātos par idejas lietderību, puiši vispirms uzrunāja drošības struktūru, mežsaimniecības, ceļu, lauksaimniecības nozares un Aizsardzības ministrijas pārstāvjus un pārrunāja “MotionFlux” lietojuma iespējas. Un saņēma atzinības pilnus vārdus, jo līdz šim ārpus pilsētas, turklāt vietā, kur nav pieejama elektroenerģija, nebija risinājuma, kā nodrošināt apsardzes pakalpojumus.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Kur puiši smēlušies vajadzīgās zinības? Dāvids tūlīt absolvēs Ventspils augstskolas Elektronikas fakultāti, iegūstot bakalaura grādu, Otto augstskolā “RISEBA” mācījies mārketingu. Šobrīd viņi visus darbus paveic divatā. Darba pienākumus dala atbilstoši gūtajām zināšanām. Dāvids uzņēmumā vairāk nodarbojas ar organizatoriskajiem un tehnoloģiskajiem jautājumiem, Otto – ar mārketingu, pārdošanas un dizaina jautājumiem. Puiši ir draugi no bērnības. Pamatskolas un vidusskolas gados abi vairākus gadus strādājuši Liepājas ceļojošajā cirkā. Uz kādu laiku viņu ceļi bija pašķīrušies, bet, kopš abi atkal satikušies, viņus vieno izgudrošanas gars.

Kur abi smēlās drosmi uzsākt biznesu? Vai nebija bail?

CITI ŠOBRĪD LASA

– Vienmēr ir bail uzsākt lietas, kas iepriekš nekad nav darītas. Bet, vienreiz paveicot, nākamreiz vairs nav bail. Tiesa, jāatzīst, mēs abi ar Otto, jau mācoties pamatskolā un vidusskolā, nodarbojāmies ar maziem biznesiņiem – piepelnījāmies, garāžā pārkrāsojot “BMX” velosipēdus u. tml. Pamazām guvām pieredzi, un mums abiem tas patika. Uz biznesa ceļa, var teikt, nostājāmies gluži dabiski. Manuprāt, kļūdās tie, kuri, uzsākot biznesu, ieciklējas uz ātru naudas pelnīšanu. Uzskatām – ja savu darbu darīsim pašaizliedzīgi un mērķtiecīgi, pienāks laiks, kad nauda kā balva nāks.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.