Foto – Valdis Semjonovs

Nievātājus un skauģus galvā neņem 6

Cik sarežģīti tik jauniem cilvēkiem bija nodibināt uzņēmumu?

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs
Kokteilis
FOTO. Horvātijas pārstāvis patīkami pārsteidz pasauli, atklājot savu Eirovīzijas favorītdziesmu
Veselam
6 padomi senioriem, lai pareizi lietotu medikamentus un nekaitētu savai veselībai
Lasīt citas ziņas

– Mēs tobrīd tiešām bijām pilnīgi zaļi gurķi un no papīru būšanas neko nesapratām. Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā darbojās biznesa inkubatora ideju studija. Pateicoties tai, mēs Ventspils Augstskolā ieguvām telpas. Mums ļoti paveicās, jo tajā pašā stāvā atradās arī uzņēmumu reģistrs. Tā darbinieki ar lielu atsaucību mums palīdzēja nokārtot visus nepieciešamos dokumentus. Ar padomiem un praktisku palīdzību atsaucīgi joprojām palīdz Ventspils Augstskolas pasniedzēji, maģistranti un citi cilvēki. Vienmēr ir pie kā vērsties un lūgt palīdzību. Arī Ventspils Augstskolas vadība mūs ļoti atbalsta.

Taču Dāvids nenoliedz, ka netrūkst arī tādu ļaužu, kas pret viņu, pavisam jaunu puišu, biznesa centieniem izturas nievājoši.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Tos, kuri visā saredz tikai slikto, droši vien vada skaudība. Mēs uzklausām negatīvos viedokļus, bet izturamies pret tiem kritiski. Ja teiktajā nav objektivitātes un loģiska pamatojuma, neņemam vērā, – teic Dāvids. Viņš arī stāsta, ka uzņēmums vairākas reizes saņēmis sadarbības piedāvājumus kļūt nevis par jaundibinātā uzņēmuma radītājiem un veidotājiem, bet par vienkāršiem darbiniekiem.

– Mēs negribam būt vienkārši darbinieki. Gribam būt tie, kas veido savu uzņēmumu. Mums tas patīk, tāpēc gājām grūto ceļu un to nodibinājām. Mūsu uzņēmums ir gan mūsu darbs, gan vaļasprieks. Manuprāt, ja uzņēmums nav kā hobijs, tad strādāt ir grūti.

Kādu Dāvids šo uzņēmumu vēlas redzēt pēc vairākiem gadiem?

– Par to esam daudz domājuši. Mums ir A, B un C varianti, jo, tiklīdz sasniedzam vienu pieturpunktu, stratēģija sazarojas. Ar “MotionFlux” mūsu mērķis ir aptvert līdz pieciem procentiem Eiropas valstu drošības pakalpojumu sniedzēju. Pagaidām esam uzsākuši sarunas ar klientu Rumānijā. Produktu “MotionFlux” virzīsim uz priekšu, kamēr tas nodrošinās atdevi. Bet mēs noteikti neapstāsimies tikai pie viena produkta. Radīsim jaunus produktus un tehnoloģiju jomā turpināsim augt.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.