Foto – bonappetit.lv

Okroška – sena aukstās zupas recepte 0

Oriģinālā receptē tiek izmantots kvass, taču mūsdienu kvass nemaz nelīdzinās tam, ko gatavoja kādreiz. Šobrīd veikalos nopērkamie dzērieni ir gāzēts cukurūdens ar iesala ekstraktu, tāpēc mēs piedāvājam kvasu aizvietot ar gurķu marinādi (rasolu). Ja nav pieejama gurķu marināde, var izlīdzēties ar gāzētu ūdeni, kuram pirms pasniegšanas pievienosiet mārrutkus, etiķi, sāli un cukuru pēc garšas.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

Veselam
Kas notiks ar tavu ķermeni, ja neēdīsi zupas – ļoti interesants fakts
3 lietas, ko nedrīkst glabāt mājās: tās sola bēdas un nelaimes
Kad šis augs uzzied, gaidāmi bada laiki. Šis cikls ir gaužām precīzs… 3
Lasīt citas ziņas

Vistas filejas, olu baltumus, gurķus un redīsus sagriezt strēmelītēs. Pievienot smalki sakapātas dilles, sāli pēc garšas un apmaisīt.

Kartupeļus nomizot un novarīt sālsūdenī. Ūdeni noliet. Nelielā bļodiņā kartupeļus un olas dzeltenumus saspaidīt ar dakšu. Pievienot krējumu, mārrutkus, sinepes, sasmalcinātas dilles un visu kārtīgi samaisīt.

CITI ŠOBRĪD LASA

Gan sagrieztus dārzeņus ar gaļu, gan kartupeļus, gan gurķu rosolu līdz pasniegšanai glabāt ledusskapī.

Pasniedzot porcijas šķīvjos liek dārzeņus, kartupeļus un pārlej ar gurķu rosolu un jau šķīvjos tiek viss apmaisīts.

Recepti piedāvā

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.