Foto – bonappetit.lv

Okroška – sena aukstās zupas recepte 0

Oriģinālā receptē tiek izmantots kvass, taču mūsdienu kvass nemaz nelīdzinās tam, ko gatavoja kādreiz. Šobrīd veikalos nopērkamie dzērieni ir gāzēts cukurūdens ar iesala ekstraktu, tāpēc mēs piedāvājam kvasu aizvietot ar gurķu marinādi (rasolu). Ja nav pieejama gurķu marināde, var izlīdzēties ar gāzētu ūdeni, kuram pirms pasniegšanas pievienosiet mārrutkus, etiķi, sāli un cukuru pēc garšas.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 3
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
Lasīt citas ziņas

Vistas filejas, olu baltumus, gurķus un redīsus sagriezt strēmelītēs. Pievienot smalki sakapātas dilles, sāli pēc garšas un apmaisīt.

Kartupeļus nomizot un novarīt sālsūdenī. Ūdeni noliet. Nelielā bļodiņā kartupeļus un olas dzeltenumus saspaidīt ar dakšu. Pievienot krējumu, mārrutkus, sinepes, sasmalcinātas dilles un visu kārtīgi samaisīt.

CITI ŠOBRĪD LASA

Gan sagrieztus dārzeņus ar gaļu, gan kartupeļus, gan gurķu rosolu līdz pasniegšanai glabāt ledusskapī.

Pasniedzot porcijas šķīvjos liek dārzeņus, kartupeļus un pārlej ar gurķu rosolu un jau šķīvjos tiek viss apmaisīts.

Recepti piedāvā

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.