Foto: Shutterstock

Omītes recepte: super gardā vistas zupiņa ar nūdelēm 10

Ļoti garda zupiņa, ko vislabāk, droši vien, prata pagatavot mūsu vecmāmiņas. Un arī šodien nekas nav mainījies – vistas zupiņa ar makaroniem, kas gatavota mājās ar mīlestību, ir viens no iecienītākajiem bērnu ēdieniem. Un ne tikai!

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:

Veselam
7 produkti, kas visiem šķiet veselīgi, taču patiesībā tādi nav 16
“Pasažieriem bez sejas maskas var tikt atteikta iekāpšana transportlīdzeklī!” Paziņojums autobusa salonā samulsina braucēju 55
Kokteilis
Krišjāņa Kariņa sieva Anda publisko emocionālu vēsti vīra atbalstam: “Es apprecēju vienu no drosmīgākajiem, godīgākajiem, gudrākajiem un labestīgākajiem vīriešiem pasaulē” 435
Lasīt citas ziņas

•Vistu stilbiņi – 3 gab.
• Kartupeļi – 3 gab.
• Burkāns – 1 gab.
• Sīpols – 1 gab.
• Nūdeles “Vermicelli” – 30 grami
• Zaļumi – 50 grami
• Sāls, pipari, garšviela “Vegetta” – pēc garšas
• Estragons (sausā garšviela) – pēc garšas

Pagatavošana:

1. Nomazgājiet vistas stilbiņus un lieciet katliņā, pārlejiet ar aukstu ūdeni un lieciet vārīties. Kad ūdens sāk vārīties, nogriež karstumu, pievieno sāli, pievieno kārtīgi nomazgātu, bet nesagrieztu sīpolu (ar visu mizu!) un uzliek katlam vāciņu.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Pēc 30 minūtēm izņem sīpolu, pievieno kubiņos sagrieztu burkānu. Pēc 5 minūtēm pievieno nomizotu, kubiņos sagrieztu kartupeli, pievieno sāli un citas garšvielas. Turpina vārīt vēl 10 līdz 15 minūtes.

3. Pēc tam pievieno makaronus un turpina vārīt uz lēnas uguns vidēji 10 līdz 15 minūtes.

4. Pēc tam pievieno sauso estragonu un garšvielu “Vegettu”. Vāra vēl 5 minūtes un uguni izslēdz. Ļauj nostāvēties vēl vismaz 10 minūtes pirms pasniegšanas.

5. Pasniedz zupu dziļā šķīvī, pa virsu pievieno sasmalcinātus zaļumus (lokus, dilles, pētersīļus) pēc savas gaumes.

Labu apetīti!