Foto – Shutterstock

Padomi, kā uzglabāt brūklenes, un idejas, kur ogas izmantot 0

• Brūklenes labi uzglabājas novārītā ūdenī. Pārlasītas ogas saber burkās un uzlej vārītu, atdzesētu ūdeni. Aizvāko un novieto vēsumā. Var pievienot nedaudz cukura un sāls, bet itin labi uzglabājas arī bez piedevām.

Reklāma
Reklāma
Pieci labākie ministri, kādi Latvijā bijuši kopš neatkarības atjaunošanas – viņi būtiski mainījuši mūsu valsti 1
Nopludināti visi 28 miera plāna punkti: kāpēc Polijai tajā ir unikāla loma? 50
VIDEO. Kuriozs tepat, kaimiņos: amatpersonai attālinātās sēdes laikā visnepiemērotākajā brīdī ieslēgusies kamera 2
Lasīt citas ziņas

• Ogas var iemarinēt. Piemēram, 0,9 l ūdens pieber ēdamkaroti cukura, pustējkaroti sāls (ja gribas stiprāku garšu, var pievienot kanēļa standziņu un dažas krustnagliņas) un uzvāra. Atdzesētu marinādi uzlej burkā iepildītajām ogām. Aizvāko un glabā vēsumā.

• Cepeškrāsnī cepta gaļa sader ar brūkleņu mērci. To gatavo, 50 ml sausa sarkanvīna katliņā uzkarsējot ar 200 g brūkleņu, pievienojot gaļas cepšanas laikā izdalījušos šķidrumu un pasautējot. Pieliek 80 g svaigu brūkleņu, samaisa un pasniedz galdā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.