Foto – howfarfromhome.com

Pirmais darbs – tīrīt tualetes  1


Šanela un Stīvs apraksta savus piedzīvojumus blogā, kuru nosauca “Cik tālu no mājām” (How far from home). No sākuma viņi publicēja krāsainas fotogrāfijas visdažādākajās pasaules malās. Varētu teikt, ka šie draugi ir īstenojuši parasta rutīnas nomocīta ofisa darbinieka sapni. Bet ne jau visu laiku viņi pozē saulainajās Grieķijas pludmalēs, demonstrējot jogas āsanas. Pārējā laikā viņiem nākas berzt tualetes un lūgt aizdevumus.

Reklāma
Reklāma

Medaļas otra puse bez izpušķojumiem

Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara 44
Krievijas “lācis” Putins asina nagus, lai sagrābtu arvien vairāk Eiropas uzņēmumu
Lasīt citas ziņas

Savā blogā Kartela stāsta, ka publicētās ziņas ir tikai aisberga redzamā daļa, tā neatklāj visu patiesību par ceļojumiem. Tāpēc Šanela un Stīvs nolēma parādīt otru medaļas pusi. Jo, ja kāds lasītājs izdomātu sekot viņu piemēram un ceļot pa pasauli, tad viņiem jāzina visas šāda piedzīvojuma nianses.

135 tualetes, 250 kg mēslu, 2 tonas akmeņu – un tas vēl nav viss!

CITI ŠOBRĪD LASA

Kartela sstāsta, ka bildēšanās un atpūtas starplaikos viņiem nācās smagi strādāt, nesmādējot arī melnos darbus. Viņi komfortablo dzīvi nomainīja pret tādu, kas robežojas ar nabadzību. Dzīves greznību nomainīja pret spēkus paņemošu voluntieru darbu. “Mēs tīrām tualetes, vācam suņu ekskrementus ielās, stāvam aiz letes un pat apstrādājam akmeņus,” atzīst Šanela. “Šobrīd mēs esam iztīrījuši 135 podus, savākuši 250 kg govju  mēslu, izsituši 2 tonnas akmeņu, noasfaltējuši 60 metrus ceļa, 57 reizes klājuši gultas. Neesam skaitījuši, cik glāžu esam nomazgājuši,” teic meitene.

Blogeri stāsta par kompāniju “Workaway”, ar kuru sadarbojas. Šī organizācija palīdz voluntieriem atrast pārim nolīgt darbu. Uzņēmums dažādās pasaules malās arī meklē darba devējus, kas gatavi ceļotājiem nodrošināt ēdienu un pajumti, apmaiņā pret paveikto darbu.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.