Publicitātes foto

Pārsteigums uz svētku galda: Mocarella eglīte, piparkūku mafini un šokolādes, riekstu maizīte-zvaigznīte 0

Ziemassvētki un Jaunais gads ir laiks, kad jāuzbur svētku noskaņa it visur – jo īpaši pie svinību galda. AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju piedāvā pārsteigt ģimeni un viesus ar trīs ne tikai gardiem, bet arī dekoratīviem ēdieniem, kas uz svētku galda noteikti būs uzmanības centrā. Oriģināli pagatavotā maltīte un izcilais garšu salikums patiks kā lieliem, tā maziem.

Mafini ar piparkūku garšvielu un krēmsiera cepurīti

LE
LETA
Ziņas
Cilvēki masveidā pamet lietotni “WhatsApp”: uzņēmums nāk klajā ar paziņojumu 36
1 diena
LA
LA.LV
Stāsti
Policijas šefs skaidro, vai var sodīt par to, ka divi cilvēki dzīvo kopā, bet nav deklarēti vienā dzīvesvietā 87
2 dienas
AK
Aija Kaukule
Ziņas
“Saņemto dīkstāves pabalstu, manuprāt, ļoti negodīgi VID izkrāpa atpakaļ.” Igo skarbi par valsts rīcību 22
6 stundas
Lasīt citas ziņas
Publicitātes foto

Sastāvdaļas (12 mafiniem)

“Dobeles dzirnavnieka” gaišo mafinu maisījums

100 ml eļļas

2 ēdamkarotes piparkūku garšvielas

100 g sviesta

600 g krēmsiera

180 g pūdercukura

Zaļā pārtikas krāsviela

Cukura pērlītes dekorēšanai

Gatavošana

1) Mafinu pagatavošanai lielā bļodā ieber sauso maisījumu, pievieno piparkūku garšvielas, eļļu un ūdeni. Sastāvdaļas samaisa līdz mīkla ir viendabīgā konsistencē un atstāj uz 10 minūtēm.

2) Mīklu pilda 12 papīra formiņās un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos aptuveni 20 minūtes līdz mafini ir zeltaini brūni, un, iedurot ar kociņu, nav redzama neizcepta mīkla. Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai.

3) Krēma pagatavošanai lielā bļodā liek sviestu, pārtikas krāsvielu un pūdercukuru. Ar mikseri puto, līdz sastāvdaļas vienmērīgi sajaukušās. Pievieno krēmsieru un sajauc līdz viendabīgas konsistences krēmam. Nepārputo!

4) Izmantojot konditorejas maisiņu ar zvaigžņveida uzgali, uzspiež krēma cepurīti uz katra mafina un uzber cukura pērlītes. Uzglabā ledusskapī.

Šokolādes un riekstu maizīte zvaigznes formā

Publicitātes foto


Sastāvdaļas

180 ml silta piena

7 g sausā rauga (2 tējkarotes)

2½ ēdamkarotes cukura

360 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra” un papildus milti mīklas rullēšanai

½ tējkarote sāls

1 ola

80 g mīksta sviesta

300 g šokolādes riekstu krēma

45 g smalcināti lazdu rieksti

Gatavošana

1) Gatavo mīklu – lielā bļodā lej siltu pienu (aptuveni 40 grādu temperatūrā), pievieno sauso raugu un cukuru. Sastāvdaļas samaisa un atstāj uz 10 minūtēm.

2) Rauga un piena maisījumam pievieno sāli un olu, samaisa. Pievieno miltus un maisa ar koka karoti līdz mīklas konsistencei, pēc tam turpina mīcīt mīklu ar rokām. Iemīca sviestu, ja mīkla ir lipīga, pēc vajadzības pievieno vēl miltus.

3) Mīklu apklāj ar pārtikas plēvi vai dvieli un atstāj siltā vietā uzrūgt 1 līdz 2 stundas.

4) Kad mīkla uzrūgusi, to sadala 4 vienādās daļās.

5) Vienu daļu liek uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem un izrullē, līdz tā ir apmēram 28 cm diametrā.

6) Šokolādes riekstu krēmu pārliek bļodiņā, kuru uzsilda karsta ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī (apmēram 30 sekundes) līdz krēms kļuvis šķidrāks.

7) Mīklu pārsmērē ar 1/3 krēma, uzkaisa 1/3 riekstu. Pārklāj ar otru mīklas gabalu.

8) Atkārto 5., 6., 7. soli, līdz visa mīkla, krēms un rieksti iztērēti. Pabeidz ar ceturto mīklas gabalu, kuram virspusē netiek smērēts krēms.

9) Apgriež mīklas maliņas, lai izveidotu precīzāku apļa formu.

10) Apļa centrā liek glāzi, mīklu sagriež 16 vienādās strēmelēs, neiegriežot centrā, kurā stāv glāze.

11) Paņem 2 strēmeles, tās vienlaicīgi savērpj uz ārpusi divas reizes. Uzmanīgi pavelk strēmeles un galus paloka zem tās. Atkārto darbības ar atlikušajām strēmelēm.

12) Cep 185 grādos apmēram 18 min, tad pārklāj ar foliju un cep vēl apmēram 15 min. Pieskata maizi, lai tā nesadegtu.

13) Pārkaisa ar pūdercukuru.

14) Pasniedz siltu.

Plēšamās mocarellas bumbiņas eglītes formā

Publicitātes foto

Sastāvdaļas

“Dobeles dzirnavnieka” rauga mīklas maisījums

30 mini mocarellas bumbiņas

1 ola

1 ēdamkarote izkausēta sviesta

1 ēdamkarote olīveļļas

2 ķiploku daiviņas

Sāls

“Dobeles dzirnavnieka” kviešu milti “Ekstra” mīklas rullēšanai

Pētersīļi pasniegšanai

Gatavošana

1) Pagatavo rauga mīklu pēc norādījumiem uz iepakojuma, ļauj uzrūgt.

2) Mīklu sadala 30 vienādās bumbiņās.

3) Papīra salvetēs kārtīgi nosusina mocarellas bumbiņas, nedaudz apviļā miltos.

4) Katru mīklas bumbiņu saplacina, vidū liek mocarellu un ietin to mīklā. Atkārto 4. soli ar atlikušo mīklu un mocarellu.

CITI ŠOBRĪD LASA

5) Bumbiņas uz cepamās pannas kārto eglītes formā, tām nedaudz saskaroties. (Cepoties tās nedaudz izpletīsies.)

6) Sakuļ olu un pārsmērē mīklas bumbiņas.

7) Liek iepriekš sakarsētā krāsnī 190 grādos un cep 15 līdz 20 minūtes.

8) Tikmēr sajauc sviestu ar olīveļļu, ķiploku, kas izspiests caur ķiploku spiedi, un šķipsnu sāls.

9) Kad eglīte gandrīz gatava, to izņem no krāsns, apsmērē ar ķiploku maisījumu un liek atpakaļ cepties vēl dažas minūtes.

10) Pasniedz siltu, pārkaisītu ar sakapātiem pētersīļiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
MB
Madara Briede
Praktiski
Kas ir domājamā daļa?
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Izcilam brīvdienu ēdienam! Kalmāra gredzentiņi ar kokosriekstu pienu, kariju, ķiršu tomātiņiem un kabaci
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Kā moderni iekārtot mājokli: šī gada 6 aktuālākās tendences
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Saldais kartupelis ar kazas sieru: izcila vakariņu recepte izsmalcinātu garšu cienītājiem
3 dienas
LE
LETA
Ziņas
Cilvēki masveidā pamet lietotni “WhatsApp”: uzņēmums nāk klajā ar paziņojumu 36
1 diena
LA
LA.LV
Stāsti
Policijas šefs skaidro, vai var sodīt par to, ka divi cilvēki dzīvo kopā, bet nav deklarēti vienā dzīvesvietā 87
2 dienas
AK
Aija Kaukule
Ziņas
“Saņemto dīkstāves pabalstu, manuprāt, ļoti negodīgi VID izkrāpa atpakaļ.” Igo skarbi par valsts rīcību 22
6 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
“Nekad mūžā nespēju iedomāties, ka kādreiz to teikšu!”. Producents Juris Millers atklāj, ka pašmāju sabiedriskā TV uzdevumu šobrīd veic Krievijas galvenais TV kanāls 26
7 stundas
LE
LETA
Ziņas
Divos Latvijas novados fiksēts straujš Covid-19 gadījumu pieaugums 5
1 diena
Lasīt citas ziņas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Ātri, veselīgi un ļoti garšīgi: ķirbja – pesto sendvičmaizītes 2
4 dienas
LA
LA.LV
Ziņas
Nežēlīgs ieraksts: policisti filmē uz lauka gulošu, cietušu stirnu, smejas un sauc: “Piekodusies!” 121
3 dienas
MB
Madara Briede
Praktiski
Pastkastīte – kāda, kur un kā pareizi jānovieto? 2
3 dienas
SR
Sandra Ruska
Praktiski
Ko iesākt ar liliju sīpoliem ziemā: selekcionāra padomi
4 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
7 triki, kā dzīvojamo platību izmantot ekonomiskāk
4 dienas
MB
Madara Briede
Praktiski
Vai tirgoties internetā drīkst bez ierobežojuma un nodoklis par to nav jāmaksā? 2
4 dienas
LE
LETA
Veselam
Aizvadītajā diennaktī pieaudzis Covid-19 pacientu skaits ar smagu slimības gaitu 4
4 stundas
MZ
Māris Zanders
Ziņas
Māris Zanders: “Vai tāpēc mēs stāvējām uz barikādēm?!” Trīsdesmit gadi pēc janvāra notikumiem 60
3 stundas
LE
LETA
Ziņas
Sals nedaudz atslābs. Laika prognoze pirmdienai
2 stundas
AK
Aija Kaukule
Ziņas
“Saņemto dīkstāves pabalstu, manuprāt, ļoti negodīgi VID izkrāpa atpakaļ.” Igo skarbi par valsts rīcību 22
6 stundas
SD
Sandra Dieziņa
Ziņas
“Nekad vēl tā nav bijis, ka nodod preci veikalam un tūlīt vajag vēl.” Audzis pieprasījums pēc zāļu tējām 6
4 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
“Nekad mūžā nespēju iedomāties, ka kādreiz to teikšu!”. Producents Juris Millers atklāj, ka pašmāju sabiedriskā TV uzdevumu šobrīd veic Krievijas galvenais TV kanāls 26
7 stundas
LE
LETA
Ziņas
Navaļnijs atgriežas Krievijā: lidostā pastiprināti drošības pasākumi
12 minūtes
LE
LETA
Ziņas
No ceturtdienas laikapstākļi mainīsies: sinoptiķu prognoze nākamajai nedēļai
8 stundas
LA
LA.LV
Ziņas
Pēc Covid-19 vakcīnas saņemšanas Norvēģijā miruši 23 cilvēki 62
1 diena
VB
Vija Beinerte
Stāsti
Vija Beinerte: Gada necilvēks un vēl daži zvēri 68
1 diena
LE
LETA
Ziņas
Cilvēki masveidā pamet lietotni “WhatsApp”: uzņēmums nāk klajā ar paziņojumu 36
1 diena
SK
Skaties.lv
Stāsti
”Piezvanīja, ka ir mirusi, bet izrādījās, ka vēl ir dzīva!” Atklāti par prestižā pansionātā notiekošo 28
1 diena
LA
LA.LV
Veselam
“Daktera vārds tiek izķengāts pa visu valsti!” Ecmanis parāda Jakovina Covid-19 testus un noliedz, ka viņš ārstējis, būdams inficējies 78
1 diena
LA
LA.LV
Stāsti
Policijas šefs skaidro, vai var sodīt par to, ka divi cilvēki dzīvo kopā, bet nav deklarēti vienā dzīvesvietā 87
2 dienas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
Uzņēmējs Māris Gailis atklāj, ar ko “patiesībā” darba laikā nodarbojas valsts ierēdņi 29
2 dienas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
Kā vārds ietekmē tavu dzīvi: šīs dienas gaviļnieki – Tenis un Dravis
7 stundas
AK
Aija Kaukule
Ziņas
“Vakarā pirms aiziešanas mūžībā viņa teikusi māsiņai, lai telefonu vairs nelādē.” Kolēģi sēro par Astrīdas Kairišas nāvi 8
3 dienas
LA
LA.LV
Kokteilis
Šī diena sagādās tev ļoti daudz un dažādu pārsteigumu! Horoskopi 18.janvārim
18:15
LE
LETA
Ziņas
Navaļnijs atgriežas Krievijā: lidostā pastiprināti drošības pasākumi
18:10
LE
LETA
Ziņas
Sals nedaudz atslābs. Laika prognoze pirmdienai
15:24