Publicitātes foto

Pārsteigums uz svētku galda: Mocarella eglīte, piparkūku mafini un šokolādes, riekstu maizīte-zvaigznīte 0

Ziemassvētki un Jaunais gads ir laiks, kad jāuzbur svētku noskaņa it visur – jo īpaši pie svinību galda. AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju piedāvā pārsteigt ģimeni un viesus ar trīs ne tikai gardiem, bet arī dekoratīviem ēdieniem, kas uz svētku galda noteikti būs uzmanības centrā. Oriģināli pagatavotā maltīte un izcilais garšu salikums patiks kā lieliem, tā maziem.

Mafini ar piparkūku garšvielu un krēmsiera cepurīti

LE
LETA
Ziņas
Ielās patrulēs karavīri, par ierobežojumu neievērošanu – kriminālatbildība. Jauni plāni Covid-19 apturēšanai? 82
1 diena
OZ
Olafs Zvejnieks
Ziņas
Paziņo, cik liela ir vidējā pensija Latvijā un, cik vidēji saņem pensionārs ES 59
1 diena
LE
LETA
Ziņas
Jauni noteikumi, kas katram būs jāizdara pirms manikīra un friziera apmeklējuma 6
17 stundas
Publicitātes foto

Sastāvdaļas (12 mafiniem)

“Dobeles dzirnavnieka” gaišo mafinu maisījums

100 ml eļļas

2 ēdamkarotes piparkūku garšvielas

100 g sviesta

600 g krēmsiera

180 g pūdercukura

Zaļā pārtikas krāsviela

Cukura pērlītes dekorēšanai

Gatavošana

1) Mafinu pagatavošanai lielā bļodā ieber sauso maisījumu, pievieno piparkūku garšvielas, eļļu un ūdeni. Sastāvdaļas samaisa līdz mīkla ir viendabīgā konsistencē un atstāj uz 10 minūtēm.

2) Mīklu pilda 12 papīra formiņās un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos aptuveni 20 minūtes līdz mafini ir zeltaini brūni, un, iedurot ar kociņu, nav redzama neizcepta mīkla. Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai.

3) Krēma pagatavošanai lielā bļodā liek sviestu, pārtikas krāsvielu un pūdercukuru. Ar mikseri puto, līdz sastāvdaļas vienmērīgi sajaukušās. Pievieno krēmsieru un sajauc līdz viendabīgas konsistences krēmam. Nepārputo!

4) Izmantojot konditorejas maisiņu ar zvaigžņveida uzgali, uzspiež krēma cepurīti uz katra mafina un uzber cukura pērlītes. Uzglabā ledusskapī.

Šokolādes un riekstu maizīte zvaigznes formā

Publicitātes foto


Sastāvdaļas

180 ml silta piena

7 g sausā rauga (2 tējkarotes)

2½ ēdamkarotes cukura

360 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra” un papildus milti mīklas rullēšanai

½ tējkarote sāls

1 ola

80 g mīksta sviesta

300 g šokolādes riekstu krēma

45 g smalcināti lazdu rieksti

Gatavošana

1) Gatavo mīklu – lielā bļodā lej siltu pienu (aptuveni 40 grādu temperatūrā), pievieno sauso raugu un cukuru. Sastāvdaļas samaisa un atstāj uz 10 minūtēm.

2) Rauga un piena maisījumam pievieno sāli un olu, samaisa. Pievieno miltus un maisa ar koka karoti līdz mīklas konsistencei, pēc tam turpina mīcīt mīklu ar rokām. Iemīca sviestu, ja mīkla ir lipīga, pēc vajadzības pievieno vēl miltus.

3) Mīklu apklāj ar pārtikas plēvi vai dvieli un atstāj siltā vietā uzrūgt 1 līdz 2 stundas.

4) Kad mīkla uzrūgusi, to sadala 4 vienādās daļās.

5) Vienu daļu liek uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem un izrullē, līdz tā ir apmēram 28 cm diametrā.

6) Šokolādes riekstu krēmu pārliek bļodiņā, kuru uzsilda karsta ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī (apmēram 30 sekundes) līdz krēms kļuvis šķidrāks.

7) Mīklu pārsmērē ar 1/3 krēma, uzkaisa 1/3 riekstu. Pārklāj ar otru mīklas gabalu.

8) Atkārto 5., 6., 7. soli, līdz visa mīkla, krēms un rieksti iztērēti. Pabeidz ar ceturto mīklas gabalu, kuram virspusē netiek smērēts krēms.

9) Apgriež mīklas maliņas, lai izveidotu precīzāku apļa formu.

10) Apļa centrā liek glāzi, mīklu sagriež 16 vienādās strēmelēs, neiegriežot centrā, kurā stāv glāze.

11) Paņem 2 strēmeles, tās vienlaicīgi savērpj uz ārpusi divas reizes. Uzmanīgi pavelk strēmeles un galus paloka zem tās. Atkārto darbības ar atlikušajām strēmelēm.

12) Cep 185 grādos apmēram 18 min, tad pārklāj ar foliju un cep vēl apmēram 15 min. Pieskata maizi, lai tā nesadegtu.

13) Pārkaisa ar pūdercukuru.

14) Pasniedz siltu.

Plēšamās mocarellas bumbiņas eglītes formā

Publicitātes foto

Sastāvdaļas

“Dobeles dzirnavnieka” rauga mīklas maisījums

30 mini mocarellas bumbiņas

1 ola

1 ēdamkarote izkausēta sviesta

1 ēdamkarote olīveļļas

2 ķiploku daiviņas

Sāls

“Dobeles dzirnavnieka” kviešu milti “Ekstra” mīklas rullēšanai

Pētersīļi pasniegšanai

Gatavošana

1) Pagatavo rauga mīklu pēc norādījumiem uz iepakojuma, ļauj uzrūgt.

2) Mīklu sadala 30 vienādās bumbiņās.

3) Papīra salvetēs kārtīgi nosusina mocarellas bumbiņas, nedaudz apviļā miltos.

4) Katru mīklas bumbiņu saplacina, vidū liek mocarellu un ietin to mīklā. Atkārto 4. soli ar atlikušo mīklu un mocarellu.

Saistītie raksti

5) Bumbiņas uz cepamās pannas kārto eglītes formā, tām nedaudz saskaroties. (Cepoties tās nedaudz izpletīsies.)

6) Sakuļ olu un pārsmērē mīklas bumbiņas.

7) Liek iepriekš sakarsētā krāsnī 190 grādos un cep 15 līdz 20 minūtes.

8) Tikmēr sajauc sviestu ar olīveļļu, ķiploku, kas izspiests caur ķiploku spiedi, un šķipsnu sāls.

9) Kad eglīte gandrīz gatava, to izņem no krāsns, apsmērē ar ķiploku maisījumu un liek atpakaļ cepties vēl dažas minūtes.

10) Pasniedz siltu, pārkaisītu ar sakapātiem pētersīļiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Sātīga, tumīga, aromātiska: meksikāņu zupa ar frikadelēm 1
19 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Suns, kas nav tikai suns: Pepija gaida pandēmijas beigas, lai varētu sākt strādāt
20 stundas
Inita Šteinberga
Praktiski
Pelni puķu dārziņam: tagad vai pavasarī?
19 stundas
MP
Maija Pastare
Praktiski
Vai priekšnieks drīkst rakstīt “WhatsaApp” no agra rīta līdz vēlam vakaram: 5 jautājumi par attālināto darbu 3
20 stundas
LE
LETA
Ziņas
Ielās patrulēs karavīri, par ierobežojumu neievērošanu – kriminālatbildība. Jauni plāni Covid-19 apturēšanai? 82
1 diena
OZ
Olafs Zvejnieks
Ziņas
Paziņo, cik liela ir vidējā pensija Latvijā un, cik vidēji saņem pensionārs ES 59
1 diena
LE
LETA
Ziņas
Jauni noteikumi, kas katram būs jāizdara pirms manikīra un friziera apmeklējuma 6
17 stundas
LE
LETA
Ziņas
Sākta pārbaude saistībā ar premjera Kariņa nopludinātajiem attēliem no videonovērošanas ierakstiem 65
1 diena
LA
LA.LV
Ziņas
FOTO: Lai iekļūtu iekšā, bija jāiesaista pretterorisma vienība “Omega”. Ko policija atklāja Rīgas centrā? 3
14 stundas
ML
Māra Lapsa
Praktiski
10 ēdienu receptes ar sieru: no zupām līdz saldēdieniem 1
1 diena
EK
Elīna Kondrāte
Praktiski
Alga no 650 līdz 1000 eiro mēnesī. Kā var veidoties tik liela algas atšķirība vienā amatā? 2
1 diena
AK
Aiva Kalve
Praktiski
10 senatnīgi tautas ticējumi: būs vai nebūs īsta ziema?
1 diena
Inita Šteinberga
Praktiski
FOTO. Lai vasarā atkal priecētu, kokveida peonijām laiks doties ziemas guļā: kā tās “iepakot”
2 dienas
PL
Praktiskais Latvietis
Praktiski
Vai vecmāmiņa var būt oficiāla auklīte un saņemt pašvaldības līdzfinansējumu? 14
2 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Ēdienu blogera Kaspara Virsnīša recepte: perfektie vistu šķiņķīši 1
2 dienas
LA
LA.LV
Ziņas
Atkārtota inficēšanās ar Covid-19 tiek fiksēta reti, taču Latvijā divi cilvēki atkal saslimuši 1
8 stundas
LE
LETA
Ziņas
Covid-19 sasniedzis arī vienīgo līdz šim Latvijā šīs slimības saudzēto novadu
8 stundas
LA
LA.LV
Ziņas
Parakstījušies jau vairāk nekā 10 000: Vecāki sašutuši par prasību bērniem skolās lietot sejas maskas 17
10 stundas
VS
Viesturs Sprūde
Ziņas
Covid-19 “nokauj” slēpošanu: Eiropa strīdas slēpošanas trašu dēļ 3
7 stundas
LE
LETA
Ziņas
Jāgatavojas drošības pasākumus ievērot vismaz līdz vasaras vidum, brīdina premjers 20
15 stundas
LE
LETA
Ziņas
Epidemiologs skaidro, kāpēc bija jāaizliedz brīvdienās tirgot alkoholu 13
12 stundas
SK
Skaties.lv
Ziņas
VIDEO. No atrakciju parka Imantā nozog un piedzirda tītaru
8 stundas
LA
Latvijas Avīze
Ziņas
Ilze Aizsilniece: Bažas raisa iecere noteikt kriminālatbildību par Covid-19 ierobežojumu pārkāpšanu 9
11 stundas
LE
LETA
Ziņas
Sākta pārbaude saistībā ar premjera Kariņa nopludinātajiem attēliem no videonovērošanas ierakstiem 65
1 diena
ML
Māra Libeka
Stāsti
Ja statistiku par mirušo skaitu sāktu detalizēti analizēt, aina nebūtu tik dramatiska. Saruna ar infektoloģi Ludmilu Vīksnu 28
1 diena
OZ
Olafs Zvejnieks
Ziņas
Paziņo, cik liela ir vidējā pensija Latvijā un, cik vidēji saņem pensionārs ES 59
1 diena
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
FOTO. Skaistas, drosmīgas un neatvairāmas: kādas bija Džeimsa Bonda meitenes filmās no 1962. līdz 2021.gadam 1
20 stundas
PA
Pēteris Apinis
Veselam
Pēteris Apinis: Vakcīnas pret Covid-19. Ko mēs zinām par šo vakcīnu drošību? 39
1 diena
MP
Maija Pastare
Praktiski
Vai priekšnieks drīkst rakstīt “WhatsaApp” no agra rīta līdz vēlam vakaram: 5 jautājumi par attālināto darbu 3
20 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
VIDEO. Ģitārists Kaspars Ansons dēlam devis vārdu Kastanis: man patīk lietas izdomāt, negribu visu “pēc saraksta” 11
19 stundas
Inita Šteinberga
Praktiski
Pelni puķu dārziņam: tagad vai pavasarī?
19 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
FOTO. Piecgadīgā princese Šarlote nebeidz pārsteigt ar savu uzstājību: pati izlēmusi aprunāties ar karalieni Elizabeti II 10
1 diena
VS
Viesturs Sprūde
Ziņas
Covid-19 “nokauj” slēpošanu: Eiropa strīdas slēpošanas trašu dēļ 3
22:48
SK
Skaties.lv
Ziņas
VIDEO. No atrakciju parka Imantā nozog un piedzirda tītaru
22:16
LA
LA.LV
Ziņas
Atkārtota inficēšanās ar Covid-19 tiek fiksēta reti, taču Latvijā divi cilvēki atkal saslimuši 1
22:03