Pavasara lakšu un skābeņu krēmzupa ar ciabatas un kazas siera grauzdiņu 0

Sastāvdaļas 2 saujas lakšu, 2 saujas svaigu skābeņu, 1 gab. šalotes vai baltais sīpols, 3 ķiploka daiviņas, 1 gab. kātu selerija, 2 nelieli kartupeļi, 6 cm purava, 400 ml dārzeņu vai gaļas buljona, 100 g saldā krējuma, 60 g mīkstā kazas siera, 60 g svaigā siera “Rasa”, 4 šķēles ciabatas maizes, eļļa, dīgsti, sāls, pipari.

Kokteilis
Ko stingri aizliegts darīt kapsētā, lai tevi “nepaņemtu līdzi” – noteikumi, kas noteikti jāievēro
“Katru reizi ir šoks! Jūs dzīvojat…” Britu latviete salīdzina dzīvi Latvijā un Apvienotajā Karalistē
Veselam
Lūk, kā izskatās nekopta sieviete: 7 pazīmes, kas par to liecina
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Sīpolus, ķiplokus, kātu seleriju, puravus un kartupeļus sagriež kubiņos. Uzkarsētā pannā eļļā zeltaini brūnus apcep sīpolus. Pievieno ķiplokus, seleriju, puravu un arī apcep. Pēc tam pievieno buljonu, kartupeļus un vāra, līdz tie mīksti. Skābenes un lakšus sagriež, ber katlā un vāra vēl 10 min. Pievieno saldo krējumu, garšvielas, virumu sablenderē. Pasniedz ar gauzdētu ciabatas, putota kazas un “Rasas” svaigsiera maizes grauzdiņu, rotātu ar kreses dīgstiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.