Foto: Shutterstock

Populāra spāņu šefpavāra recepte, kas iecienīta visā pasaulē: griķu paelja ar vistas gaļu un tomātu mērcīti 14

Šī ir viena no iecienītākajām populārā spāņu šefpavāra Adriana Ketglasa receptēm. Brīnišķīgs veids, kā pagatavot visparastākos griķus, kurus nevāra, bet gatavošanas procesā tiem pievieno vien mazliet šķidruma, bet pēc tam cepeškrāsnī kopā ar buljonu un tomātu pastu ļauj nogatavoties. Rezultātā izdodas bagātīgu garšu buķetes ēdiens – tradicionālā ēdiena paelja versija no griķiem!

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:

“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri
“Es nerunāju latviski!” Tūrists no Šveices, kurš apguvis latviešu valodu, sašutis, ka vairākās kafejnīcās nevar veikt pasūtījumu valsts valodā 45
13 noslēpumi, kas franču sievietēm ikdienā ļauj izskatīties tik satriecoši 11
Lasīt citas ziņas

• Griķi – 80 grami
• Vistas fileja – 80 grami
• Sīpoli – 25 grami
• Baltās sēnes (piemēram, šampinjoni) – 45 grami
• Saldā paprika – 40 grami
• Vistas buljons – 250 ml
• Tomātu pasta – 15 grami
• Eļļa cepšanai
• Sāls, citronpipari – pēc garšas
• Zaļumi – dekorēšanai

Pagatavošana:

1. Sīpolus, sēnes, papriku notīra un sagriež. Vistas krūtiņu – sagriež strēmelēs. Visu liek uz pannas cepties, kurā ielieta un uzkarsēta nedaudz eļļa.

2. Sagatavo vistas buljonu.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Turpat pannā pievieno griķus, pēc dažām sekundēm pievieno buljonu un tomātu pastu. Pēc garšas tam visam klāt pievieno piparus un sāli. Uzliek vāku un uz lēnas uguns vāra aptuveni 5 minūtes.

4. Pēc tam visu pārliek karstuma izturīgā traukā ar vāku (ja tāda nav, izveido no folija cepurīti) un liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 190 grādiem. Gatavo aptuveni 10 līdz 12 minūtes.

Brīnišķīgais ēdiens gatavs. Pirms pasniegšanas var dekorēt ar zaļumiem.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.