Ārstu uzvārdus nenosauc 19

Gan prokurors, gan arī Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centrs atsakās nosaukt to ārstu ekspertu uzvārdus, kuri parakstīja atzinumu, uz kura pamata savus secinājumus izdarīja 
S. Zvejnieks. Šīs ārstniecības iestādes sabiedrisko attiecību speciāliste Silva Bendrāte ar iestādes juristu starpniecību man raksta, ka “prokurors iesniegumus izskata prokuratūras likumā noteiktajā kārtībā un lēmumus pieņem patstāvīgi un vienpersoniski, pamatojoties uz savu pārliecību un likumiem, ievērojot personu vienlīdzību likuma un tiesas priekšā, nevainīguma prezumpciju, patiesību un likumību. (..) Likuma normas neparedz psihiatru komisijai atzinumā sniegt norādes vai rekomendācijas prokuroram un ietekmēt prokurora viedokli. (..) Likums par psihiatriskajās ārstniecības iestādēs nepamatoti ievietotajām personām neparedz pienākumu atzinumā norādīt, ka personai ir jānoņem padomju laikā par politiskajiem uzskatiem piešķirtā diagnoze”. Tāpēc kopš 2013. gada, kad stājās spēkā pieminētais likums, prokuratūrā ar iesniegumu ir vērsušies tikai daži cilvēki. Viņi nav zinājuši, ka likums atjauno godu un cieņu, bet saglabā tā laika nepamatoti uzlikto psihiatrisko diagnozi.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 3
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
Lasīt citas ziņas

G. Biezuma pastāstīja, ka S. Zvejnieka rīcība tikšot izskatīta, kad no atvaļinājuma atgriezīsies augstāks prokurors – Specializēto vairāku nozaru prokuratūras virsprokurore Sandra Daugaviete.

Jāpiebilst, ka Pāvils Brūvers, Liepājas bīskaps, nacionālās pretošanās kustības dalībnieks, Triju Zvaigžņu ordeņa lielvirsnieks, vēstulē ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram norāda, ka vēstule, kuru saņēmis viņa cīņubiedrs no prokurora Zvejnieka, “met smagu ēnu uz tiesiskuma izpratni šodienas Latvijā”.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.