Krievijas vēstnieks Latvijā Jevgeņijs Lukjanovs akreditācijas vizītes laikā pie Valsts prezidenta Rīgas pilī. Foto – LETA

Uzņēmums, kas saista Putinu, Varnigu un Lukjanovu, ir “Dresdner bank”. Belkovskis atsaucas uz “Wall Sreet Journal” žurnālistiem, kas “Stasi” arhīvos uzzinājuši, ka Varnigu specdienests esot īpaši gatavojis kā aģentu, kas varētu iefiltrēties Rietumu banku sistēmā. Tā kā sociālistiskais bloks izjuka un Vācija apvienojās, Varnigs iegūtās zināšanas izmantoja savā labā, lai 90. gadu sākumā kļūtu par starpnieku starp “Dresdner bank” un Krieviju. Pirmās saites tika veidotas Sanktpēterburgā, kur senais draugs Putins tobrīd strādāja pilsētas mēra Anatolija Sobčaka komandā. “Pamazām Varniga un “Dresdner Bank” attiecības ar Putinu kļuva ciešākas un personiskākas,” rak­sta Belkovskis, atzīmējot, ka bankas ietekme Krievijas biznesā pieaugusi ļoti strauji, it īpaši pēc tam, kad par bankas klientu kļuva uzņēmums “Gazprom”. Bankai bija sava loma arī Putina cīņā pret oligarhiem Gusinski, Hodorkovski un citiem. Kā vēsta oficiālā biogrāfija, J. Lukjanovs “banku sektorā” – “Dresdner Bank” un “Vņeštorgbank” – darbojies no 1993. līdz 2006. gadam. 18

To, ka J. Lukjanovs bankā nebija nokļuvis nejauši, liecina viņa nākamie amati – Krievijas prezidenta pilnvarotais pārstāvis Ziemeļrietumu federālajā apgabalā, Krievijas Drošības padomes sekretāra palīgs un kopš 2012. gada (šajā gadā Putins trešo reizi kļuva par Krievijas prezidentu) – Drošības padomes sekretāra vietnieks.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 42
TV24
Mūrniece: “Notiek psiholoģiskās operācijas pret mūsu iedzīvotājiem. Tiek mēģināts manipulēt un radīt nedrošības sajūtu”
“AstraZeneca” paziņo, ka tā ir sākusi savas Covid-19 vakcīnas izņemšanu no apgrozības visā pasaulē
Lasīt citas ziņas

Atliek vien jautāt – kāda ir viņa misija Latvijā?

Jevgeņija Lukjanova izteikumi

* “Mūsu valsts pagājušajā gadsimtā ir pārdzīvojusi trīs formācijas – mēs bijām impērija, pēc tam Padomju Savienība un tagad – federācija. Šajā laikā mūsu valstij ir bijuši dažādi partneri un sabiedrotie, taču nemainīgi palikuši tikai divi – armija un flote.”

CITI ŠOBRĪD LASA

* “Mēs neesam PSRS. Krievija ir cita valsts, starptautisko procesu dalībniece. Mēs vēlamies, lai mūs ņem vērā, mums ir savas nacionālās intereses, kuras mēs esam gatavi aizstāvēt. Tas izsaucis neadekvātu reakciju Rietumos, tuvu histērijai. Taču ignorēt Krievijas faktoru pasaulē nevarēs.”

* “Atgādinu, ka, neskatoties uz NATO solījumu nepaplašināties tālāk uz austrumiem, Baltija jau šobrīd ir NATO teritorija. Un tie ir tikai 150 kilometri no Sanktpēterburgas. Mūsu Rietumu partneri uzskata, ka solījums jāpilda tiem, kas to devuši, bet viņi jau sen vairs nav pie varas.”

* “ASV iztērēja piecus miljardus dolāru, lai sagatavotu Maidanu. Interesanti, vai Obamas padomnieki viņam ziņoja, ka šo darbību rezultātā Krima atgriezīsies Krievijas Federācijas sastāvā? Vai ka Putina reitings pēc tā pārsniegs 80 procentus. Bet vajadzēja par to ziņot, lai Obama padomā, vai ir vērts tērēt tādas summas. Iznāk, ka Obamas padomnieki ir mūsu galvenie palīgi. (..) Mums gribēja atriebties par Sīrijas ķīmiskajiem ieročiem, par Irānas kodolprogrammu, par Snoudena kungu, varbūt vēl kaut ko. Ar vārdu sakot, gribēja mums apakšā palikt tādu ezi. Palika, bet paši uz tā arī uzdūrās. Vienīgais viņu panākums ir īslaicīgs Eiropas izbīlis, kuru var izmantot NATO struktūru konsolidācijai. Mēs mūsdienu pasaules vērtējumos esam aizgājuši prom no aukstā kara stereotipiem, bet viņi ne.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.