Receptes

Foto: Africa studio/Shutterstock

Ābolu un baltmaizes pudiņš: izcili garšo kopā ar saldējumu 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Kam gan reizēm negribas panašķoties? Bet bieži vien negribas tam tērēt pārāk daudz laika. Tad šis variants būs tieši šai reizei – viens, divi un gatavs!

Sastāvdaļas

  • 5–6 āboli
  • 6–8 baltmaizes šķēles
  • glāze (200 ml) piena
  • 10 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 7 ēdamkarotes cukura
  • kanēlis

Pagatavošana

  1. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež šķēlēs. Skābo krējumu samaisa ar cukuru un kanēli.
  2. Pusi baltmaizes šķēļu iemērc pienā un liek ietaukotā cepamtraukā. Pa virsu baltmaizei liek ābolu šķēlītes (pusi no daudzuma) un uzlej krējuma maisījumu. Atkal liek pienā mērcētas baltmaizes kārtu, pēc tam ābolus un pārlej krējumu.
  3. Cep cepeškrāsnī 170 °C 25–30 minūtes. Kad gatavs, pasniedz uzreiz karstu. Ar saldējumu!
SAISTĪTĀS RECEPTES