Receptes

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojamā krējuma kūka ar pildījumu 0

Ļoti vienkārša, ātri pagatavojama mīkla un krēms no krējuma – no tā izdodas lieliska, garšīga mājās gatavota kūka. Galvenais, kas jāievēro – jādod laiks, lai pildījums kārtīgi “iesūktos” tortē. Tad šis deserts nebūs ne salīdzināms ar tiem saldēdieniem, kas ir nopērkami kulinārijas stendos.

Mīklai var izmantot liesu krējumu, bet pildījumam tomēr labāks būs treknāks, piemēram, 25% krējums. Tad pildījums būs daudz gardāks!

Sastāvdaļas

  • Skābais krējums – 400 grami (200 grami mīklai, 200 grami pildījumam)
  • Cukurs – 1 glāze (1/2 glāze mīklai, 1/2 glāze pildījumam)
  • Soda – 1 tējkarote
  • Milti – 3 glāzes
  • Sāls – šķipsniņa

Pagatavošana

  1. Gatavojot mīklu. Krējumā ieberiet sodu, pievienojiet cukuru un nedaudz sāls. Kārtīgi samaisiet. Pievienojiet caur sietu miltus un kārtīgi maisiet, lai neveidotos kunkuļi.
  2. Sadaliet mīklu četrās daļās, no kuriem vienai ir jābūt nedaudz mazākai par pārējām trim. Uz galda uzberiet miltus un katru mīklas gabaliņu izrullējiet plānā, apaļā pankūkā, kuras diametrs ir aptuveni 20-23 cm. Mazāko gabaliņu – 16-18 cm diametrā.
  3. Katru gabaliņu lieciet uz restītēm vai cepešpannas, kurā ieklāta folija vai cepampapīrs, un cepiet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī līdz 200 grādiem, vidēji 8 līdz 10 minūtes. Raugiet, lai maliņas nepiedeg! Izņemiet un ļaujiet mazliet atdzist.
  4. Tikmēr gatavojiet pildījumu! Ar mikseri sakuliet krējumu kopā ar cukuru. Kad izceptā mīkla ir atdzisusi, ņemiet katru gabaliņu, lieciet kārtās vienu uz otra un katru kārtiņu apsmērējiet ar pildījumu.
  5. Mazāko mīklas gabaliņu sadrupiniet un lieciet kūkas virskārtā. Ļaujiet kūkai “ievilkties” vismaz 2 stundas un tad tā ir gatava baudīšanai!
SAISTĪTĀS RECEPTES