Receptes

Foto: Shutterstock

Ļoti, ļoti garšīgi! “Slinkā” kūka”Napoleons” 0

Šī kūka “Napoleons” tiek gatavota no cepumiem “Austiņas” dažu minūšu laikā. Vēl jums vajadzēs pienu, cukuru, miltus, olas, augu eļļu, drumstalas un kādu ogu dekorēšanai. Un tas viss! Gardums gatavs!

Sastāvdaļas

  • Cepumi “Austiņas” – apmēram 1 kg (protams, var uz pusi mazāk, bet tad arī citas sastāvdaļas daliet uz divi)
  • Piens – 1 litrs
  • Olas – 3 gab.
  • Sviests – 150 mg
  • Milti – 6 ēdamkarotes
  • Vanilīna cukurs – pēc garšas
  • Cukurs – 200 grami
  • Konditorejas drumstalas – dekorēšanai
  • Augļi vai ogas – dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Traukā ielej 0,5 litru piena un iesit olas. Visu sajauc, izmantojot mikseri. Pievieno cukuru, vaniļas cukuru un atkal sajauc. Nedaudz pievieno miltus.
  2. Citā traukā ielej atlikušo pienu un uzkarsē to līdz tas sāk burbuļot. Ņem no karstuma nost un ar vieglu strūkliņu pielej pirmā trauka saturam.
  3. Tad to visu vāra uz ļoti lēnas uguntiņas, vidēji no 5 līdz 7 minūtēm.
  4. Krēmu noņem no karstuma un ļauj tam atdzist.
  5. Pēc tam šajā masā pievieno mīksti atkausētu sviestu (ne visu uzreiz, bet pa mazai daļiņai) un atkal sakuļ visu ar mikseri.
  6. Tad, kad krēms būs patiešām gatavs un pareizi pagatavots, tas kļūs gaišāks.
  7. Tad kādā traukā, kurā kūka arī atradīsies izlieciet cepumus “Austiņas” pa visu trauka dibenu, pa virsu lieciet kārtu krēma, tad atkal cepumus, atkal kārtu krēma un tā dariet tik ilgi, kamēr cepumi beigušies.
  8. Atlikušo daļu krēma smērē uz kūkas un sāniem. Pāri pārber konditorejas drumstalas, var dekorēt, piemēram, ar ogām vai augļiem.
  9. Kūku pārklāj ar pārtikas plēvi (lai tā nepieskaras virsmai!) un liek ledusskapī nostāvēties uz vismaz 2 stundām, lai krēms tajā iesūcas.
  10. Labu apetīti!
SAISTĪTĀS RECEPTES