Receptes

Foto: Shutterstock

Vecmāmiņas biezpienrausīši 0

“Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Katrai vecmāmiņai azotē bija kāds ēdiens, ar ko palutināt visu savu ģimeni. Parasti šīs atmiņas ir ļoti mīļas un jaukas, un gribas, lai tās nekad nepazūd. Šī ir viena no “vecmāmiņu laiku receptēm” – biezpienrausīši – ja gatavosi gardumu pēc šīs instrukcijas, rausīši izdosies izcili!

Sastāvdaļas

  • sausais raugs – 1 paciņa
  • piens – 1 glāze
  • cukurs – 2 ēdamkarotes
  • milti – 400-500 g
  • saldkrējuma sviests – 50 g
  • sāls – 0,5 tējkarote

Pildījumam:

  • biezpiens – 0,5 kg
  • olas dzeltenumi – 4 gab.
  • cukurs – 4 ēdamkarotes
  • kausēts sviests
  • skābais krējums – 2 ēdamkarotes
  • milti – 1 ēdamkarote
  • Vaniļas cukurs vai vaniļa

Pagatavošana

  1. Sajauc mīklu. Šim nolūkam sasilda pienu līdz aptuveni 40 grādiem. Pieber raugu un cukuru. Pagaida desmit minūtes, līdz virs piena pacēlusies “cepurīte”.
  2. Tad pienam un raugam pievieno kausētu saldkrējuma sviestu, sāli un miltus.
  3. Mīklu samaisa un liek uzrūgt. Tiklīdz mīklas apjoms palielinājies divas reizes, to nedaudz pamīca un atstāj vēl nedaudz uzrūgt.
  4. Gatavo mīklu dala 16 daļās, kuras izkārto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.
  5. Gatavo biezpiena pildījumu. Vispirms biezpienu izberž caur sietiņu, pievieno cukuru, krējumu, olas dzeltenumus, sviestu, nedaudz miltu un vaniļu.
  6. 16 mīklas bumbiņas ir uzrūgušas un gatavas cepšanai. Katras centrā izveido iedobīti, izmantojot glāzes apakšu.
  7. Biezpienmaizītes malas apsmērē ar olas dzeltenumu. Biezpiena maisījumu liek izveidotajās iedobītēs.
  8. Liek maizītes cepties līdz 200 grādiem uzkarsētā krāsnī uz 20-30 minūtēm.
SAISTĪTĀS RECEPTES