Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK

Grūbas ar kartupeļiem un cauraudzīti 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 500 g kartupeļu
  • 200 g burkānu
  • sīpoli
  • 180 g grūbu
  • 400 g cūkas cauraudzīša
  • 250 ml piena
  • sāls
  • malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo un sagriež kubiņos. Sagriež cauraudzīti, burkānus, sīpolus, uzbārsta sāli, maltus melnos piparus (var pievienot citas garšvielas pēc izvēles) un apcep uz pannas taukvielās.
  2. Tad visu liek kārtām katlā: grūbas, kartupeļus, burkānus un sīpolus, cauraudzīti un noslēdzošo kārtu – grūbas. Pārlej pienu un ūdeni tā, lai šķidrums mazliet pārklāj grūbas. Sautē tik ilgi, kamēr šķidrums iztvaikojis, – aptuveni stundu.
SAISTĪTĀS RECEPTES