Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK

Kartupeļu un sēņu sacepums 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļu
  • 300 g sēņu
  • 2 tomāti
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 50 g kūpinātas cūkas krūtiņas
  • 50 g siera
  • 2 olas
  • sviests
  • pusglāze saldā krējuma
  • pusglāze piena
  • sāls, pipari
  • zaļumi

Pagatavošana

  1. Kartupeļus izvāra un sastampā biezenī (ja blendē, biezenis kļūst līmīgs!), pievieno olu dzeltenumus, karstu pienu un saldo krējumu, sāli pēc garšas, iecilā saputotus olu baltumus.
  2. Sviestā apcep sasmalcinātu sīpolu, pievieno gabaliņos sagrieztu cūkas krūtiņu, apcep, pieliek sagrieztas sēnes un sautē, līdz sula novārās. Nedaudz apcep, pievieno sagrieztus tomātus, saberztu ķiploku un daļu sakapātu zaļumu, vēl mazliet pacep.
  3. Ietaukotā veidnē liek pusi kartupeļu biezeņa. Virs tā kārto sēņu sacepumu, pēc tam izliek atlikušo kartupeļu biezeni. Pārkaisa ar sarīvētu sieru un pārliek ar sviesta piciņām.
  4. Cep cepeškrāsnī 200 °C aptuveni pusstundu. Izceptu pārkaisa ar zaļumiem.
SAISTĪTĀS RECEPTES