Receptes / Pamatēdieni

Foto: Shutterstock

Cepeškrāsnī cepti dārzeņi ar biezpiena mērcīti 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 1 saldais kartupelis
  • 1 kartupelis
  • Puse maza kāļa
  • 1 ķiploka daiviņa
  • Šķipsna sāls
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • Mērcei:
  • 100 g biezpiena
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • Puse svaiga gurķa
  • 2 diļļu zariņi

    Pagatavošana

    1. Kartupeļus un kāli nomizo, sagriež stienīšos un liek bļodā. Ķiploka daiviņu izspiež caur ķiploku spiedi, sajauc ar eļļu un sāli. Pievieno sagrieztajiem dārzeņu stienīšiem un sajauc.
    2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 ºC. Pannā ieklāj cepampapīru, uzber dārzeņus un cep 30 minūtes.
    3. Pagatavo mērci: dilles smalki sakapā, biezpienu sablendē ar zaļumiem, krējumu un gurķi.
    4. Pasniedz ceptos dārzeņu stienīšus ar mērcīti atsevišķā trauciņā.
      SAISTĪTĀS RECEPTES