Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Kraukšķīga vista saldskābā mērcē 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 1 vistas fileja
  • suši rīsi
  • 1 ola
  • 1 cukīni
  • 1 burkāns
  • puse paprikas
  • puse sarkanā sīpola
  • ¼ Ķīnas kāposta
  • 3 ķiploka daiviņas
  • nedaudz ingvera
  • 1 tējkarote sezama eļļas
  • 1 tējkarote sojas mērces
  • sezama sēklas
  • rīvmaize
  • milti
  • olīveļļa
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • kaltēta raudene

Pagatavošana

  1. Vistas fileju pārgriež uz pusēm un sašķērē plānās, pagarās strēmelītēs. Uz dažām minūtēm ievieto marinādē, kas pagatavota no olīveļļas, sāls, maltiem melnajiem pipariem, kaltētas raudenes, pāris ķiploka daiviņām un nedaudz ingvera. Kad vistas gaļas strēmelītes iemarinējušās, tās apviļā miltos, sakultā olā un panē rīvmaizē.
  2. Sakarsētā vokpannā ielej olīveļļu un uzkarsē. Vistas gaļas strēmelītes cep, līdz kļūst gaiši brūnas. Izņem no pannas un salvetē nosusina taukvielas.
  3. Novāra suši rīsus.
  4. Cukīni, sarkano sīpolu, papriku, burkānu un Ķīnas kāpostu sagriež plānās strēmelītēs. Uzkarsē vokpannu un ielej nedaudz olīveļļas. Liek visus sagrieztos dārzeņus, uzbārsta sāli un nedaudz apcep.
  5. Dārzeņus pavelk uz pannas malām, lai vidū veidotos brīvs aplītis. Tajā ielej olīveļļu un ieber sasmalcinātu ķiploka daiviņu. To uzkarsē un iejauc dārzeņu masā.
  6. Tad vēlreiz vidū veido aplīti, kurā ielej eļļu, iesit olu un tai uzbārsta sāli. Ar koka lāpstiņu olu strauji maisa, lai veidotos nelielas pārsliņas. Uzlej tējkaroti sojas un tējkaroti sezama eļļas, iemaisa dārzeņus. Pievieno vārītos rīsus. Uzbārsta sezama sēkliņas.
SAISTĪTĀS RECEPTES