Receptes / Uzkodas

Foto: SHUTTERSTOCK

Karstmaizes ar olām un sieru 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 8 tostermaizes šķēles
  • 200 g siera
  • 6 olas
  • 2 ēdamkarotes piena
  • eļļa
  • sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Četru tostermaižu vidū ar glāzi izspiež caurumu. Šīs maizes šķēles uzliek uz veselajām maizes šķēlēm. Blodiņā sakuļ 2 olas ar 2 ēdamkarotēm piena, pipariem un sāli.
  2. Uz plāts uzklāj cepampapīru un viegli noziež ar eļļu. Sagatavotās maizes dubultšķēles apviļā sakultajā olu un piena maisījumā, liek uz plāts un viegli piespiež, lai labāk turētos kopā. Katrā aplītī iesit pa olai un maizīšu virsmu bagātīgi pārkaisa ar sarīvētu sieru.
  3. Cep cepeškrāsnī 190 °C 10–12 minūtes. Ja gribas šķidrāku olas dzeltenumu, olas maizes aplītī iesit 3–5 minūtes pirms cepšanas beigām.
SAISTĪTĀS RECEPTES