Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Uzkoda, no kuras grūti atteikties – cepti sīpolu gredzentiņi 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 4 lieli sīpoli
  • 80 g miltu
  • 1 ola
  • 100 ml ūdens
  • 70 ml 9% etiķa
  • Garšvielu maisījums pēc izvēles
  • Sāls
  • Eļļa cepšanai

    Pagatavošana

    1. No miltiem, olas, sāls, ūdens un garšvielām sakuļ mīklu, uz 20 minūtēm ieliek ledusskapī.
    2. Sīpolus sagriež ripiņās un liek bļodā, pārlej etiķi, samaisa un atstāj uz 5 minūtēm. Pēc tam ar aukstu ūdeni noskalo un nosusina.
    3. Sīpolu gredzenus iemērc mīklā un cep dziļā pannā lielā daudzumā sakarsētas eļļas, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Gatavus liek uz papīra dvieļa, nosusina.
      SAISTĪTĀS RECEPTES