Receptes / Pamatēdieni
![](https://lastatic.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/2022/01/shutterstock_1045173295.jpg)
Foto: SHUTTERSTOCK
Kartupeļu un spinātu biezenis 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 5 kartupeļi
- 500 g spinātu
- 50 g sviesta
- šķipsna muskatrieksta
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, sagriež lielos gabalos, vāra, līdz mīksti, nokāš un saspaida ar stampiņu, kurai ir caurumiņi (tad biezenim būs viendabīga konsistence) vai speciālu spiedi.
- Spinātu lapas sautē nelielā ūdens un taukvielu daudzumā, tad izberž caur sietu un pievieno kartupeļu masai. Biezenim pieliek sviestu, sarīvētu muskatriekstu, sāli un visu labi samaisa.
- Biezenis ir gatavots bez piena, lai iegūtu zaļāku nokrāsu.