Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK

Kartupeļu un spinātu biezenis 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 5 kartupeļi
  • 500 g spinātu
  • 50 g sviesta
  • šķipsna muskatrieksta
  • sāls pēc garšas

    Pagatavošana

    1. Kartupeļus nomizo, sagriež lielos gabalos, vāra, līdz mīksti, nokāš un saspaida ar stampiņu, kurai ir caurumiņi (tad biezenim būs viendabīga konsistence) vai speciālu spiedi.
    2. Spinātu lapas sautē nelielā ūdens un taukvielu daudzumā, tad izberž caur sietu un pievieno kartupeļu masai. Biezenim pieliek sviestu, sarīvētu muskatriekstu, sāli un visu labi samaisa.
    3. Biezenis ir gatavots bez piena, lai iegūtu zaļāku nokrāsu.
      SAISTĪTĀS RECEPTES