Receptes / Pamatēdieni
            Foto – Valdis Semjonovs
    Sparģeļi ar plaucētām olām un tomātu pesto 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 400 g zaļo sparģeļu
 - 2 olas
 - 20 ml etiķa
 - 20 g sviesta
 - 30 ml olīveļļas
 - 2 ķiploka daiviņas
 - 2 timiāna zariņi
 - sāls, pipari
 
Mērcei:
- 40 g saulē kaltētu tomātu
 - 20 g Indijas riekstu
 - 20 g cietā siera
 - eļļa
 
Pagatavošana
- Zaļos sparģeļus nomizo un nolauž aptuveni 2 cm no resnā gala. Liek verdošā ūdenī un vāra 2 minūtes, pēc tam apcep sviestā un olīveļļā, uzbārstot sāli, piparus, sasmalcinātus ķiplokus un timiānu.
 - Katlā ielej ūdeni, pievieno sāli un etiķi. Bļodiņā iesit olas un lēnām ieslidina ūdenī. Vāra 4 minūtes.
 - Lai pagatavotu pesto, blenderī sakuļ saulē kaltētus tomātus, tomātu eļļu, cieto sieru un Indijas riekstus.
 - Sparģeļus kārto uz šķīvja, pārlej mērci un virsū liek bez čaumalas vārītās olas. Ēdienu var bagātināt ar dažādiem diedzējumiem.