Receptes / Pamatēdieni

Foto – Valdis Semjonovs

Sparģeļi ar plaucētām olām un tomātu pesto 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 400 g zaļo sparģeļu
  • 2 olas
  • 20 ml etiķa
  • 20 g sviesta
  • 30 ml olīveļļas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 timiāna zariņi
  • sāls, pipari

Mērcei:

  • 40 g saulē kaltētu tomātu
  • 20 g Indijas riekstu
  • 20 g cietā siera
  • eļļa

Pagatavošana

  1. Zaļos sparģeļus nomizo un nolauž aptuveni 2 cm no resnā gala. Liek verdošā ūdenī un vāra 2 minūtes, pēc tam apcep sviestā un olīveļļā, uzbārstot sāli, piparus, sasmalcinātus ķiplokus un timiānu.
  2. Katlā ielej ūdeni, pievieno sāli un etiķi. Bļodiņā iesit olas un lēnām ieslidina ūdenī. Vāra 4 minūtes.
  3. Lai pagatavotu pesto, blenderī sakuļ saulē kaltētus tomātus, tomātu eļļu, cieto sieru un Indijas riekstus.
  4. Sparģeļus kārto uz šķīvja, pārlej mērci un virsū liek bez čaumalas vārītās olas. Ēdienu var bagātināt ar dažādiem diedzējumiem.
SAISTĪTĀS RECEPTES