Receptes / Pamatēdieni
![](https://lastatic.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/2022/02/lazanja1-1024x601.jpg)
Foto: Shutterstock
Kā pagatavot klasisko lazanju? 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Esi vēlējies kādreiz pagatavot klasisko lazanju, bet neesi zinājis, kā to izdarīt un nekļūdīties? Šī recepte tev palīdzēs tikt ar to skaidrībā!
Sastāvdaļas
- 10 lazanjas plākšņu
- 400 g maltas liellopa gaļas
- 2 ēdamkarotes tomātu pastas
- 2 selerijas kāti
- 1 burkāns
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- Sāls, pipari
- Olīveļļa
Bešamela mērcei:
- 400 ml piena
- 50 g rīvēta cietā siera
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1 ēdamkarote sviesta
- Rīvēts muskatrieksts
- Sāls, pipari
Pagatavošana
- Pannā sakarsētā eļļā apcep sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus un gabaliņos sagrieztus selerijas kātus un burkānu. Pievieno malto gaļu un, visu apmaisot, apcep.
- Pievieno tomātu pastu un pakarsē. Pielej pāris glāžu karsta ūdens, pieber sāli un piparus un uz lēnas uguns vāra, līdz izveidojas vidēji bieza gaļas mērce.
- Bešamela mērcei vispirms sakarsētās taukvielās apcep miltus, tad, nepārtraukti maisot, pielej pienu un uzvāra. Katlu noceļ no uguns un iemaisa pusi rīvētā siera, pieber rīvētu muskatriekstu, piparus un sāli.
- Veidnē ielej nedaudz bešamela mērces, kārto lazanjas plāksnes, tām virsū gaļas mērci, tad bešamela mērci. Liek virsū lazanjas plāksnes un visu atkārto, kārtojumu nobeidzot ar bešamela mērci.
- Uzbārsta sarīvētu sieru, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200 °C aptuveni 30 minūtes. Tad padzesē, griež gabalos un pasniedz.