Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Lazanja bez gaļas – ar dārzeņiem! 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 8–10 lazanjas plākšņu
  • 50 g rīvēta siera
  • 150 g vārītu, sasmalcinātu spinātu
  • 400 g konservētu sasmalcinātu tomātu
  • 1–2 burkāni
  • 1–2 sīpoli
  • 1–2 ķiploka daiviņas
  • 1 ēdamkarote eļļas
  • 1 tējkarote oregano
  • 1 tējkarote sāls
  • pustējkarote piparu
  • Siera mērcei:
  • 400 ml piena
  • 100 g rīvēta siera
  • 2 ēdamkarotes kviešu miltu
  • pustējkarote sāls
  • šķipsna piparu

    Pagatavošana

    1. Sīpolus un ķiplokus notīra un sasmalcina. Burkānus notīra un sarīvē. Visu apcep pannā sakarsētā eļļā, bet neapbrūnina. Pievieno tomātus un vāra dažas minūtes. Pieber sāli, piparus un oregano.
    2. Uzvāra pienu siera mērcei. Mazā piena daudzumā iejauc miltus un pamazām lej vārītajā pienā. Pieber sāli, piparus, pievieno sieru un maisot vāra 3–5 minūtes, līdz siers izkūst.
    3. Ietauko cepamo veidni, tajā ielej nedaudz siera mērces un pārsedz ar lazanjas plāksnītēm. Tad liek kārtās mērci, dārzeņus, spinātus un lazanjas plāksnītes. Visbeidzot pārlej mērci un pārkaisa rīvētu sieru. Cep cepeškrāsnī 200 °C aptuveni 30 minūtes.
      SAISTĪTĀS RECEPTES