Receptes

Foto: Madara Briede

Zelta klasika: burkānu – zirnīšu sautējums saldā krējuma mērcītē 0

Madara Briede, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 600 g mizotu burkānu
  • 300 g zaļo zirnīšu (der gan saldēti, gan konservēti)
  • 300 ml saldā krējuma
  • 30 g sviesta
  • ēdamkarote kviešu miltu
  • cukurs, sāls, melnie pipari

    Pagatavošana

    1. Burkānus sagriež nelielos kubiņos un liek katlā sautēties pavisam nelielā ūdens daudzumā uz mazas liesmas, pievienojot mazliet cukura.
    2. Jāraugās, lai gatavošanas laikā neizvārās viss ūdens, un, ja nepieciešams, jāpapildina.
    3. Ja izmanto saldētos zirnīšus, tos liek sautēties, kad burkāni kādu brīdi jau pavārījušies, ja konservētos –lai gaida savu iznācienu vēlāk – īsi pirms burkāni jau mīksti. Kamēr dārzeņi sautējas, pannā izkausē sviestu, pievieno miltus un apcep tos zeltainus, tad pielej saldo krējumu. Kad burkāni un zirņi gatavi, liekajam ūdenim vajadzētu būt iztvaikojušam. Tumīgo saldā krējuma mērcīti lej pāri burkāniem un zirnīšiem, apmaisa un uzkarsē. Pievieno sāli, melnos piparus. Labu apetīti!
    4. Burkānu un zirnīšu sautējums labi garšo kopā ar gaļu vai zivi.
      SAISTĪTĀS RECEPTES