Receptes

Foto: Anda Krauze

Cepeškrāsnī ceptas sēnes ar sieru 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

“Šitakes sēnes tiek vērtētas kā pasaules klases kulinārijas delikatese ar patīkamu garšu, kas bagātas ar augstvērtīgām barības vielām. Tās dod enerģiju un uzlabo kopējo veselības stāvokli, kā arī paaugstina imunitāti. Izcils produkts veģetāriešiem!” slavē sēņu audzētājs ANDRIS VJAKSA un ceļ galdā gardas sēņu pusdienas.

Sastāvdaļas

  • Šitake sēnes
  • Siers
  • Ola

    Vispiemērotākās ir vidēja lieluma sēnes. Var gatavot no svaigām, taču tikpat labas ir kaltētas sēnes, kuras pirms tam izmērcē ūdenī.

    Cepešpannā ieklāj cepampapīru, mazliet apsmidzina ar ūdeni, arī eļļu, lai nepierauj.

    Sarīvē sieru (to, kas ir mājās, – var Šveices, var Krievijas, kūstošo sieru sajauc ar ne tik labi kūstošu, var veidot dažādas kombinācijas) un sajauc ar olu. Pārlej uz pannas saliktajām sēnītēm. Liek karstā cepeškrāsnī un cep kādas 10 minūtes – kad kļūst gaiši brūns, ir gatavs.

    Ja gribas garšvielas, tās pievieno siera un olu kultenim. Bet prātīgi! Ja siers pikantāks, nevajag pārspīlēt ar garšvielām. Uz pašas sēnītes var mazliet uzkaisīt muskatriekstu. Ja uzliks sīpola šķēli, ēdienam jau būs cita garšas nianse.

    SAISTĪTĀS RECEPTES